Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Visai kaip mokykloje: minkštos bandelės su varške!

Reikės:

Miltų – 360 g;

Varškės – 180 g;

Pieno – 70 ml;

Cukraus – 120 g;

Sviesto – 60 g;

Kiaušinių – 2 vnt.;

Mielių – 1 šaukštelio;

Citrinų arba apelsinų žievelės;

Žiupsnelio druskos;

Kiaušinio trynio.

Gaminimas:

1. Užvirinkite pieną, šiltame piene sumaišykite mieles su pora šaukštų miltų ir cukrumi. Palikite šiltoje vietoje 15-30 minučių.

2. Kol mielės suveiks, sumaišykite sviestą su cukrumi ir kiaušiniais.

3. Varškę susmulkinkite ir sumaišykite su citrinos žievele ir druska.

4. Kai mielės suveiks, supilkite jas į varškės masę.

5. Suberkite išsijotus miltus, maišykite, kol tešla sulips į rutulį.

6. Padėkite tešlą ant miltai pabarstyto stalo, suminkykite. Tešla turėtų būti labai minkšta.

7. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir 1 valandą palaikykite šiltoje vietoje. Tešla pakils.

8. Padalinkite tešlą į lygias dalis, suformuokite bandeles. Padėkite jas ant kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite joms dar 20 min pakilti. Orkaitė kaitinama iki 200 laipsnių temperatūros.

9. Kai bandelės pakils, aptepkite jas plaktu tryniu ir įdėkite į orkaitę 30 minučių, kol jos paruduos.

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---