Trečiadienis, 21 gegužės, 2025

Naujausi

Kokius 3 produktus reikėtų dėti į marinatą, kad mėsa būtų minkšta ir sultinga?

Patyręs šefas papasakojo, kaip marinuoti mėsą, kad ji būtų minkšta ir sultinga. Nors kartais šeimininkės nerimauja, kad marinatas gali sugadinti mėsos skonį, tačiau taip tikrai nenutiks, jei vadovausitės patyrusių šefų patarimais.

Kokius 3 produktus galima dėti į marinatą?

Raudonas vynas

Dauguma profesionalių virėjų maisto gaminimui dažnai naudoja raudoną vyną, nes ši gudrybė padeda pasiekti tikrai puikių rezultatų.

Raudonas vynas dažniausiai yra naudojamas troškinių ruošimui, tačiau tikrai nebūtina tuo apsiriboti. Šis produktas taip pat puikiai tinka ir mėsos marinavimui: jei į marinatą įpilsite šio gėrimo, mėsa taps minkšta ir kvapni.

Ruošiamą mėsą palikite marinuotis bent  60 minučių.

Sojų padažas

Azijos virtuvės šefai sojų padažą naudoja įvairių patiekalų ruošimui. Mėsos patiekalai – taip pat nėra išimtis. Naudojant sojų padažo marinatą mėsa tampa tiesiog neįtikėtinai minkšta.

Įdomu tai, kad sojų padažas gali būti derinamas su bet kokiais produktais.

Sojų padaže palikite mėsą marinuotis 40-60 minučių.

Soda

Jei marinuodami mėsą naudosite sodą, iškepta mėsa tiesiog tirps burnoje.

Taip pat mėsos marinavimui galima naudoti gazuotą vandenį, kuris mėsą pavers kur kas minkštesne.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Du nuostabūs produktų deriniai, galintys daryti stebuklus jūsų skrandžiui

Kai kurie įprastų produktų deriniai gali ne tik pagerinti patiekalų skonį, bet ir teigiamai paveikti virškinimo trakto sveikatą. Įvardyti „naudingi duetai“, kurie palaiko žarnyno...

Mėgstate lašinius? Štai kas iš tikrųjų vyksta jūsų organizme

Lašiniai – vienas mėgstamiausių lietuvių produktų, bet ar tikrai jie padeda gyventi ilgiau? Visa tiesa apie lašinius. Ar galima valgyti lašinius ilgaamžiškumui: epigenetiko atsakymas Mokslininko teigimu,...
---