Trečiadienis, 21 gegužės, 2025

Naujausi

Kaip pasigaminti tobulas gruzdintas bulvytes: virtuvės šefų patarimai

Kai kalbama apie gruzdintas bulvytes, dauguma mūsų įsivaizduoja jas kaip restorane: traškias išorėje ir minkštas viduje. Vis dėlto, namuose gaminant bulvytes ne visada pavyksta pasiekti tokių rezultatų. Gana dažnai bulvytės būna per minkštos ir be apetitą keliančios plutelės, arba išorėje traškios, o viduje kietos.

Kartais manoma, kad neturint gruzdintuvės neįmanoma pasiekti norimų rezultatų, tačiau virtuvės šefai su tuo nesutinka. Jie papasakojo, kaip paruošti tobulas bulvytes. Pasirodo, kad norimų rezultatų nepasiekiame dėl vienos paprastos priežasties: prieš pradėdami gaminti nepasirūpiname tinkamu daržovių apdorojimu.

Kaip tinkamai paruošti bulves?

Pirmiausia žalias bulvių skilteles dvi minutes pavirkite verdančiame vandenyje, atvėsinkite, ir porą valandų palaikykite šaldiklyje.

Daržovės turėtų būti labai kietos. Į keptuvę įpilkite didelį kiekį aliejaus, ir jame kepkite bulves.

Kaip paruošti gruzdintas bulvytes?

Bulves kepkite dviem etapais. Pirmajame etape bulvės yra kepamos ant silpnos ugnies, o antrajame ugnis turi būti padidinama iki maksimumo. Staigus temperatūros pokytis sukurs bulvyčių traškumą.

Tokiu būdu paruoštos bulvytės iš išorės bus traškios, o viduje – minkštos.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Du nuostabūs produktų deriniai, galintys daryti stebuklus jūsų skrandžiui

Kai kurie įprastų produktų deriniai gali ne tik pagerinti patiekalų skonį, bet ir teigiamai paveikti virškinimo trakto sveikatą. Įvardyti „naudingi duetai“, kurie palaiko žarnyno...

Mėgstate lašinius? Štai kas iš tikrųjų vyksta jūsų organizme

Lašiniai – vienas mėgstamiausių lietuvių produktų, bet ar tikrai jie padeda gyventi ilgiau? Visa tiesa apie lašinius. Ar galima valgyti lašinius ilgaamžiškumui: epigenetiko atsakymas Mokslininko teigimu,...
---