Sekmadienis, 27 liepos, 2025

Naujausi

Mikrobangų krosnelę visą laiką naudojau neteisingai! Ir niekas man to nepasakė anksčiau

Mikrobangų krosnelė yra labai naudingas prietaisas. Ypač ją mėgsta tie užsiėmę žmonės, kurie nori valgyti karštą patiekalą, bet neturi laiko jo pasigaminti patys. Skanus karštas maistas be jokio stovėjimo prie puodų, be krūvos nešvarių indų, be valymo – argi ne puikiai skamba? Tačiau kartais nutinka, kad maistas sušyla netolygiai – būna šiltas išorėje ir šaltas viduje – arba išdžiūsta. Kaip išvengti šio šalutinio poveikio ir kaip šildyti maistą mikrobangų krosnelėje, kad jis neprarastų skonio?

Ar galima neteisingai šildyti maistą mikrobangų krosnelėje?

Pasirodo, taip, galima! Nors iš pažiūros pakanka įdėti lėkštę su maistu į prietaisą ir jį įjungti, to nepakanka.

Patarimas Nr. 1

Jei patiekalą reikia kaitinti ilgiau, nenustatykite 5 minučių iš karto. Pirmiausia įjunkite mikrobangų krosnelę vienai minutei, išimkite indą su pietumis ir gerai išmaišykite, tada dar minutę ir vėl išmaišykite. Taip darykite tol, kol patiekalas taps pakankamai karštas. Šis būdas užtikrins, kad maistas būtų tinkamai pašildytas visame jo tūryje, o ne tik viršuje.

Patarimas Nr. 2

Nedėkite indo su maistu į lėkštės vidurį! Priešingai nei manote, tai neužtikrina tolygaus šildymo. Mikrobangų krosnelė galės tinkamai pašildyti indą su maistu tik tada, jei jį pastatysite ant krašto.

Patarimas Nr. 3

Jei įmanoma, patiekalus išdėstykite žiedo forma (su tuščiu viduriu). Taip užtikrinsite, kad karštis tolygiai pasiskirstytų visame patiekale.

Kokius maisto produktus turėtumėte ypač atsargiai šildyti mikrobangų krosnelėje?

  • Kepti maisto produktai – jei jie sudėti į metalinį orkaitės indą, maistas pradės labai sproginėti ir gali sugadinti prietaisą.
  • Pienas vaikams – juo jie gali lengvai nusideginti.
  • Maistas aliuminio arba polistireno induose – polistirenas gali išsilydyti, o aliuminis mikrobangų krosnelėje gali net užsidegti.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---