Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Orkaitėje kepti obuoliai su riešutais

Obuoliai yra populiarūs visais metų laikais, tačiau jų sezonas yra yra gana trumpas – jis tęsiasi nuo rugpjūčio iki spalio. Rudenį obuoliai yra kvapniausi, saldžiausi ir sultingiausi, todėl šiuo laikotarpiu vertėtų pasistengti iš obuolių gaminti kuo daugiau patiekalų.

Tikriausiai kiekvienas mūsų yra bandęs kepti obuolius orkaitėje. Galbūt rezultatas pateisino lūkesčius, o galbūt ir nuvylė… Nepakanka vien tik įdėti obuolius į orkaitę: kad rezultatas būtų toks, kokio ir tikimasi, rekomenduojame išbandyti žemiau pateiktą receptą.

Jums reikės:

  • 4 obuolių
  • 50 g cukraus (vietoj cukraus galite naudoti medų)
  • 1 arb. š. cinamono
  • 20 g sviesto
  • 40 g razinų
  • 25 g graikinių riešutų
  • 180 ml vandens
  • Ledų arba plaktos grietinėlės (patiekimui)

Kaip gaminti?

Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių pastovėti.

Paruoškite obuolius: atsargiai išskobkite vidų, kaip parodyta nuotraukoje. Tą galima padaryti su paprastu šaukštu.

Į paruoštus obuolius suberkite razinas su graikiniais riešutais, pabarstykite cukrumi arba įdėkite medaus. Taip pat įberkite šiek tiek cinamono.

Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto.

Į kepimo skardą supilkite vandenį ir ant jos sudėkite obuolius. Kepkite 30 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Patiekite su kaušeliu ledų arba su plakta grietinėle. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---