Penktadienis, 15 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Gydytojas paaiškino, koks maistas tirština kraują

Tirštas kraujas blogiau teka kraujagyslėmis, sukuria papildomą apkrovą širdžiai, taip pat padidina kraujo krešulių riziką. Michailas Kutušovas „Telegram“ kanale papasakojo, ką daryti, kad išvengtume sveikatos problemų. Anot gydytojo, visų pirma reikia persvarstyti savo mitybą.

Reikėtų atsisakyti alkoholio, riebios mėsos, dešrų, gudobelių, gazuotų gėrimų, konservuoto maisto, mat šie produktai tirština kraują. Be to, gydytojas paminėjo ir sveikus produktus, kurie, deja, taip pat turi neigiamą poveikį kraujo tirštumui.  Tai bananai, bulvės, grikiai. Kutušovas pabrėžė, kad taip pat svarbu mitybos racione naudoti kuo mažiau cukraus, nes jis taip pat padidina kraujo klampumą ir trombozės riziką.

Kaip pastebėjo gydytojas, mityba turi būti ne tik taisyklinga, bet ir subalansuota, į mitybos racioną būtina įtraukti daugiau sveiko maisto, kuriame yra antikoaguliantų. Čia verta paminėti citrinas, apelsinus, granatus, uogas, imbierą, svogūnus, česnakus, saulėgrąžas, moliūgų sėklas, alavijo sultis ir burokėlius.

Svarbu atsižvelgti į baltymų kiekį. Į meniu reikia įtraukti liesos mėsos, pavyzdžiui, tai gali būti kalakutiena. Be to, jūros žuvis, kiaušiniai ir pienas taip pat tikrai nepakenks.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kodėl jūsų mėgstamas veido kremas nebeveikia?

Moterims dažnai tenka susidurti su nemaloniu nusivylimu, kai po kelių mėnesių naudojimo jų rastas „tobulas“ veido kremas staiga nebeveikia taip, kaip anksčiau. Dažnai girdime...

Rugpjūčio pabaigos horoskopas: proveržis ir naujos galimybės

Rugpjūčio pabaiga žada būti laikotarpiu, kai planetų judėjimas atneš svarbių pokyčių ir įžvalgų. Pasibaigus Merkurijaus retrogradui, galėsite tikėtis aiškumo, naujų galimybių ir proveržio tiek...

---