Trečiadienis, 6 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Švelnus aviečių pyragas: gaminu iš šaldytų uogų ištisus metus

Prabangus desertas!

Ingredientai:

Tešlai:

miltai – 170 g
kepimo milteliai – 1/2 pakelio
grietinė – 2 valgomieji šaukštai
sviestas – 100 g

Įdarui ir užpilui:

avietės (šviežios arba šaldytos) – 500 g
vanilinas pagal skonį
kiaušinis – 1 vnt.
cukrus – 200 g
grietinė – 200 g
miltai – 2 valgomieji šaukštai

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:
  1. Pirmiausia paruošiame tešlą. Kambario temperatūros grietinę ir sviestą plakite mikseriu. Tada suberkite miltus ir kepimo miltelius ir minkykite tešlą iki vientisos masės.
  2. Tešlą dedame į formą, paskirstome per visą dugno plotą ir ant kraštų, formuojame aukštus šonus.
  3. Ant viršaus užberkite aviečių (neatšildykite).
  4. Užpilui sumaišykite kiaušinį, cukrų, grietinę ir miltus. Supilkite įdarą ant aviečių.
  5. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie  30 min.
  6. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir išimkite iš formos.

Malonaus arbatos gėrimo!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Dėl kurių Zodiako ženklų vyrų teks susidurti su pavydulystės audromis?

Jei domitės astrologija, tikriausiai žinote, kad be pagrindinių Zodiako ženklų, Merkurijaus retrogradinės fazės ar pilnaties, ši mokslas apima ir daugybę įdomių niuansų. Šiame straipsnyje...

Kaip teisingai naudoti apsaugos nuo saulės priemones ir užtikrinti tinkamą apsaugą

Naudoti apsaugą nuo saulės yra svarbus žingsnis, kad apsaugotume odą nuo kenksmingų UV spindulių. Tai ne tik padeda apsisaugoti nuo saulės nudegimų, bet ir...

---