Švelnus aviečių pyragas: gaminu iš šaldytų uogų ištisus metus

Redaktorė Vida
1 min. skaitymo

Prabangus desertas!

Ingredientai:

Tešlai:

miltai – 170 g
kepimo milteliai – 1/2 pakelio
grietinė – 2 valgomieji šaukštai
sviestas – 100 g

Įdarui ir užpilui:

avietės (šviežios arba šaldytos) – 500 g
vanilinas pagal skonį
kiaušinis – 1 vnt.
cukrus – 200 g
grietinė – 200 g
miltai – 2 valgomieji šaukštai

Gaminimas:

  1. Pirmiausia paruošiame tešlą. Kambario temperatūros grietinę ir sviestą plakite mikseriu. Tada suberkite miltus ir kepimo miltelius ir minkykite tešlą iki vientisos masės.
  2. Tešlą dedame į formą, paskirstome per visą dugno plotą ir ant kraštų, formuojame aukštus šonus.
  3. Ant viršaus užberkite aviečių (neatšildykite).
  4. Užpilui sumaišykite kiaušinį, cukrų, grietinę ir miltus. Supilkite įdarą ant aviečių.
  5. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie  30 min.
  6. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir išimkite iš formos.

Malonaus arbatos gėrimo!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *