Ketvirtadienis, 22 gegužės, 2025

Naujausi

Kaip išvirti burokėlius per 10 minučių ir nesugadinti jų skonio: 2 gudrybės

Šis skanus ir sveikas maisto produktas turi nemažai privalumų ir yra labai vertinamas dėl naudingų savybių: burokėliai gerina medžiagų apykaitą ir šalina iš organizmo toksinus. Burokėliuose gausu vitaminų A, B1, B5, B9, C ir PP, todėl šios daržovės gali padėti išvengti avitaminozės ir pagerinti sveikatą.

Dauguma namų šeimininkių nemėgsta virti burokėlių, nes tam tenka sugaišti nemažai laiko. Vis dėlto, burokėlių virimas nebūtinai turi pareikalauti labai daug laiko: jei pasinaudosite žemiau pateiktais patarimais, paruošti šias daržoves galėsite gerokai paprasčiau.

Temperatūra

Jei norite, kad burokėliai išvirtų greičiau, juos virkite ant didelės ugnies 15-20 minučių.

Svarbi sąlyga: verdantis vanduo turi apsemti burokėlius 10-12 cm. Jei vandens bus per mažai, vanduo labai greitai išgaruos, o burokėliai nespės išvirti.

Virkite burokėlius ant stiprios ugnies 15-20 minučių, o tuomet 5-7 minutes palaikykite po šalto vandens srovele. Štai ir viskas – burokėliai jau paruošti.

Vis dėlto, svarbu žioti, kad tokiu būdu verdami burokėliai praranda daug vitamino C.

Mikrobangų krosnelė

Mikrobangų krosnelėje burokėlius galite išvirti per 20–25 minutes. Paruoštus šakniavaisius sudėkite į indą arba plastikinį maišelį, nustatykite mikrobangų krosnelės vidutinę galią. Po 10-15 minučių patikrinkite, ar burokėliai suminkštėjo. Jei burokėliai vis dar gana kieti, mikrobangų krosnelę įjunkite dar 5-7 minutėms.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---