Ketvirtadienis, 22 gegužės, 2025

Naujausi

Kokie neįprasti ingredientai gali pagerinti keptų bulvių skonį?

Dauguma šeimininkų kepa bulves augaliniame aliejuje su svogūnais. Taip, tokiu būdu iškeptos bulvės tikrai skanios, bet ar kada pagalvojote, kad jos gali būti dar skanesnės?

Šį kartą norime su jumis pasidalinti keliomis gudrybėmis, kurios užtikrins dar geresnį keptų bulvių skonį.

Sviestas

Jei norite, kad keptos bulvės įgytų subtilų skonį ir aromatą, įdėkite gabalėlį sviesto. Kai kaitinsite aliejų, įdėkite ir šiek tiek sviesto: keptų bulvių skonis jus tikrai maloniai nustebins.

Česnakas

Česnako aromatas  visuomet sužadina apetitą. Jei norite, kad keptos bulvės būtų dar skanesnės ir aromatingesnės, susmulkinkite 2 česnako skilteles, kurias įberkite likus 1-2 minutėms iki kepimo pabaigos.

Citrina

Galbūt tai skamba šie tiek keistai, tačiau citrina taip pat gali pagerinti keptų  bulvių skonį. Likus 1-2 minutėms iki kepimo pabaigos, įmaišykite šaukštą augalinio aliejaus, porą susmulkintų česnako skiltelių, pusantro šaukšto citrinos sulčių, šiek tiek druskos ir kitų mėgstamų prieskonių bei du šaukštus tarkuotos citrinos žievelės. Viską gerai išmaišykite. Paruošto patiekalo skonis bus tarsi aukščiausio lygio restorane!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---