Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Lavašo vyniotinis su raudona žuvimi šventiniam stalui

Daugelis jau pradėjo rengti Kalėdinį ir Naujų metų meniu. Mano pastarųjų savaičių mintys sukasi tik apie tai! Žinau, kad prieš šventes bus ką veikti, todėl nusprendžiau iš anksto pagalvoti apie meniu. Jau baigusi ir perbėgusi akimis per patiekalus supratau: per daug riebios mėsos užkandžių. Visi tokie skanūs ir šventiški, kad nesinori nieko išbraukti. Todėl valgiaraštiui paįvairinti nusprendžiau gaminti dar vieną užkandį – lavašo vyniotinį su raudona žuvimi.

Primygtinai rekomenduoju šį vyniotinio su raudona žuvimi ir kreminiu sūriu receptą. Žinoma, ingredientuose yra brangios raudonos žuvies, bet jūs galite tai sau leisti! Užkandis bus ryškus, spalvingas ir labai elegantiškas, ypač jei patiekimo indą papuošiate žolelėmis ir vyšniniais pomidorais.

Kaip gaminti vyniotinį su raudona žuvimi ir sūriu

Norėdami paruošti šį užkandį, galite naudoti bet kokią raudoną žuvį: upėtakį, lašišą, rožinę lašišą ar kitą. Svarbiausia, kad produktas būtų kokybiškas ir šviežias. Be to, norėdami suteikti skonio, imkite lengvai sūdytą ar net šiek tiek rūkytą žuvį. Viskas priklauso nuo to, ką labiau mėgstate.

Ingredientai

  • 350 g lašišos
  • 2 vnt. lavašo lapų
  • 1 agurkas
  • 300 g kreminio sūrio
  • žalumynai – pagal skonį
  • salotos – pagal skonį

Gaminimo eiga

Žuvį supjaustykite juostelėmis, agurkus – griežinėliais. Susmulkinkite žalumynus. Lavašą patepkite sūriu, pabarstykite krapais ar kitais žalumynais ir išdėliokite salotų lapus.

Uždenkite antruoju lavašo lakštu, taip pat aptepkite sūriu. Ant viršaus užbarstykite krapų, dėkite žuvį ir agurko griežinėlius.

Susukite lavašą į vyniotinį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve 1–2 valandas. Tada supjaustykite ir patiekite.
Jei norite pagardinti raudonos žuvies ir sūrio vyniotinį, sūrį rekomenduoju sumaišyti su sutrinta česnako skiltele. Tokio kiekio pakaks: česnakas suteiks malonų skonį ir aromatą, tačiau nebus per daug įkyrus. Būtinai laikykite šaldytuve, prieš valgant, tada vyniotinis nebus sausas.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---