Vaisių desertas per 5 min. Šis gardus skanėstas papuoš jūsų šventinį stalą!

Redaktorė Monika
2 min. skaitymo

Pagal šį paprastą ir greitą receptą namuose gali paruošti kiekvienas, net neturėdamas desertų gaminimo įgūdžių. Grožis ir nuostabus skonis slypi paprastume, o šis vaisių desertas dar kartą tai įrodo.

Greitas skanaus vaisių deserto taurėje receptas.

Jums prireiks:

  • 2 x 10 g greitai tirpstančios želatinos
  • 100 ml vandens
  • 130 g sausainių
  • 40 ml pieno
  • 250 g minkštos varškės arba grietinės
  • 250 g plaktos grietinėlės
  • 40 g cukraus pudros
  • Apelsinų
  • Konservuotų abrikosų

Gaminimo eiga:

  1. Į dvi stiklines įpilkite želatinos.
  2. Užpilkite karštu vandeniu.
  3. Išmaišykite ir leiskite išbrinkti.
  4. Dubenėlyje sulaužykite sausainius ir rankiniu mikseriu sutrinkite iki smulkių trupinių.
  5. Supilkite pieną į sausainius, išmaišykite mentele.
  6. Rankomis patrinkite sausainius.
  7. Suberkite sausainių masę į keturis desertinius puodelius ir suspauskite šaukštu.
  8. Paimkite nedidelį dubenį ir į jį įpilkite varškės arba grietinės.
  9. Tada į dubenį supilkite grietinėlę ir išmaišykite.
  10. Suberkite cukraus pudrą, 1 porciją paruoštos želatinos ir išplakite.
  11. Išpilstykite paruoštą grietinėlę į stiklinaites ant sausainių masės.
  12. Įdėkite į šaldytuvą.
  13. Apelsiną supjaustykite griežinėliais ir nulupkite žievelę.
  14. Išdėliokite supjaustytus griežinėlius į 2 stiklinaites.
  15. Griežinėliais supjaustykite konservuotus abrikosus ir taip pat išdėliokite vienas šalia kito. (Į likusias dvi stiklinaites)
  16. Abrikosų sultis (sirupą) sumaišykite su likusia želatinos porcija ir viską supilkite į stiklinaites.
  17. Desertus laikykite šaldytuve, kol visiškai atvės. O tada patiekite.

Skanaus!

Čia galite pamatyti vaizdo įrašą:

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *