Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Pikantiškas kalėdinis pyragas: greitai paruošiamas skanėstas ant jūsų šventinio stalo

Puiki idėja greitam užkandžiui, kuris tikrai patiks kiekvienam. Supjaustykite ir patiekite! Tiks ir šventiniam stalui! Jei norite pajusti nuostabų skonį ir aromatą, į tešlą įberkite česnakų arba smulkiai pjaustytų žalumynų.

Jums prireiks:

  • 5 kiaušinių
  • 5 šaukštų grietinės
  • 5 šaukštų paprastų miltų
  • 300 g kumpio arba šoninės
  • 2–3 paprikų
  • maltų juodųjų pipirų
  • druskos
  • prieskonių pagal skonį
  • smulkiai pjaustytų petražolių

Nebūtina:

  • smulkiai pjaustytų jaunų dilgėlių
  • česnakų
  • svogūnų laiškų

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:
  • Supilkite grietinę į dubenį.
  • Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
  • Smulkiai supjaustykite kumpį arba šoninę.
  • Velykoms puiki alternatyva yra pjaustyta virta rūkyta mėsa.
  • Mėsą suberkite į tešlą.
  • Smulkiai supjaustykite paprikas.
  • Taip pat suberkite į mišinį.
  • Dabar tiesiog pagardinkite pipirais ir druska pagal skonį.
  • Taip pat galite pridėti žolelių – pavyzdžiui, petražolių ar krapų.

PATARIMAS:

Mano senolė taip pat dėdavo smulkiai pjaustytas jaunas dilgėles ir miškinius česnakus, priklausomai nuo to, ką turėjo.

Dabar tiesiog paskleiskite mišinį į pailgą riebalais pateptą kepimo formą.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.

Galima patiekti atvėsus.

Šis patiekalas yra puikus tiek šiltas, tiek šaltas.

Linkime gero apetito! 🙂

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---