Šeštadienis, 23 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Įdėkite tai į stalčiaus dugną ir šaldytuve laikomos daržovės ilgiau išliks šviežios

Druska šaldytuve turi savo paskirtį. Tai gali pasirodyti keista, tačiau jos savybės yra neįkainojamos. Būtinai tuo įsitikinkite patys! Laikant daržoves šaldytuve, norime, kad jos kuo ilgiau išliktų šviežios ir traškios. Kartais nutinka taip, kad jų nusiperkame kiek per daug ir yra didelė rizika, kad nesuvalgysime viso kalafioro ar agurko. Dėl to kyla pavojus, kad papildomas pomidoras ar ridikas greitai suges ir atsidurs šiukšliadėžėje. Kaip išsaugoti daržoves ir padaryti, kad jos šiek tiek ilgiau išliktų šaldytuve?

Būdas pratęsti daržovių galiojimą

Druska yra visų mitybos problemų sprendimas. Į nedidelį dubenį įdėkite kelis arbatinius šaukštelius druskos. Tada įdėkite indą į šaldytuvą. Geriausia jį dėti šalia daržovių. Dubenį galite įdėti, pavyzdžiui, į stalčių, kuriame laikote cukinijas ar salotas. Druska sugeria drėgmę iš oro, ir dėl to drėgmės sumažinimo pažeistos daržovės mažiau genda ir ilgiau išlaiko traškumą. Ir dar daugiau – druska pašalina nemalonų kvapą, todėl atidarius šaldytuvą niekada jo nepajusite.

Ką dar galima padaryti, kad šaldytuve ilgiau išsilaikytų šviežumas?

Be druskos, verta šaldytuve naudoti ir kitus paprastus metodus. Pavyzdžiui, popieriniai rankšluosčiai stalčiuose arba maišeliuose, kuriuose laikote daržoves, padeda sugerti drėgmės perteklių. Taip išvengsite greito daržovių minkštėjimo ar pelėsio susidarymo. Taip pat rekomenduojama neplauti daržovių prieš dėdami jas į šaldytuvą – drėgmė ant paviršiaus skatina gedimą. Tinkamai organizuotas šaldytuvas ir reguliarus jo valymas taip pat prisideda prie šviežumo išsaugojimo.

Kokių daržovių negalima užšaldyti?

Žinoma, užšaldymas taip pat yra geras būdas išsaugoti daržoves. Tačiau ne visos daržovės tinkamos laikyti šaldiklyje. Daržoves, kuriose yra daug vandens (bulvės, agurkai, salotos, ridikai), netinka šaldyti. Tas pats galioja ir vaisiams. Neužšaldykite arbūzų, kivių, citrusinių vaisių, nes jie visiškai praras skonį ir konsistenciją. Nebent jeigu juos vėliau naudosite vaisių kokteiliams. Be to, neužšaldykite šviežiai spaustų sulčių (jos gali sluoksniuotis). Ir, žinoma, nepamirškite užšaldyti vaisių ir daržovių laiku, kol jos dar nesugedo.

Ar galima užšaldyti kiaušinius?

Pasirodo, kad kritiniais atvejais galite užšaldyti ir žalius kiaušinius. Tačiau pirmiausia atskirkite trynius nuo baltymų. Turite žinoti, kad užšaldžius baltymus problemų nebus. Žema temperatūra jiems visai nekenkia. Prieš užšaldydami trynius, įberkite šiek tiek druskos arba cukraus. Dėl to po atšildymo jie nebus lipnios konsistencijos.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip pagal Feng Shui sukurti harmoniją virtuvėje?

Virtuvė yra viena svarbiausių vietų namuose, kur dažnai praleidžiame daugiau laiko nei bet kurioje kitoje patalpoje. Jos išplanavimas ir tvarka gali turėti didelės įtakos...

Šis gėrimas išgelbės jūsų nuo inkstų akmenų: svarbūs patarimai

Reguliarus vandens vartojimas yra viena iš paprasčiausių ir veiksmingiausių priemonių, siekiant sumažinti inkstų akmenų riziką. Šis paprastas gėrimas padeda palaikyti normalų šlapimo kiekį ir...

---