Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Kas ir kodėl turėtų atsisakyti šaltienos?

Šaltiena yra patiekalas, kuris tradiciškai užima vieną iš garbingų vietų ant daugelio stalų – nuo šventinių, gimtadienių ir net tradicinių vestuvių iki kasdienio vakarienės ar pietų stalo.

Tačiau ne visi gali ją valgyti. Kodėl? Plačiau apie tai rašo portalas „Healthy Nutrition“. Štai kelios mintys iš jų straipsnio:

Kaip paaiškėjo, toks užkandis pakenks tiems žmonėms, kurie susiduria su virškinimo trakto, kepenų ligomis, kurie turi įtarimų dėl podagros.  Reikėtų nepamiršti, kad patiekalo valgymas taip pat yra susijęs su tam tikra urolitiazės (inkstų ir šlapimo takų akmenligės) rizika.

Be to, reikia turėti omenyje, kad toks skanėstas yra gana kaloringas. Tai reiškia, kad jo turėtų atsisakyti ir tie vyrai bei moterys, kurie kenčia nuo papildomų kilogramų ar bando jų atsikratyti. Tačiau, gera žinia ta, kad svorį metantys žmonės kiaulienos ar jautienos šaltieną gali pakeisti kalakutienos ar vištienos šaltiena, nes pastarieji komponentai bus mažiau kaloringi.  Jei nėra kontraindikacijų, ant stalo galite drąsiai dėti šaltieną ir mėgautis kartu su visa šeima.

Šis naminis patiekalas gali būti netgi naudingas, nes tokiame jautienos ir kiaulienos užkandyje yra geležies, magnio, kalio, A grupės vitaminų ir kitų naudingų elementų, pavyzdžiui, tokių, kurie padeda sąnariams, sausgyslėms.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---