Penktadienis, 2 gegužės, 2025

Naujausi

Minkštos ir purios spurgos vos per 10 minučių keptuvėje

Spurgos patinka visiems. Pasidalinsime labai paprastu šio skanėstu receptu. Šias spurgas galėsite iškepti keptuvėje, tad nesugaišite daug laiko.

Ingredientai:

  • kefyras – 200 ml
  • cukrus – 3 valgomieji šaukštai
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • miltai – 3 puodeliai
  • actas 9% – 1 arbatinis šaukštelis
  • sviestas – 30 g.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Kiaušinius plaktuvu išplakite su cukrumi, tada supilkite kambario temperatūros kefyrą ir vėl išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus, sumaišytus su soda ir druska, tada minkykite tešlą. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite pastovėti 10 minučių.

Tešlą iškočiokite į 1 cm storio sluoksnį. Sutepkite sluoksnį lydytu sviestu ir susukite į vyniotinį. Supjaustykite vyniotinį į gabaliukus.

Spurgas apkepkite keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos ir padėkite ant popierinių rankšluosčių. Paruoštas spurgas atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

spurgos

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Vis labiau populiarėja viena arbata tipas: kodėl niekam anksčiau nešovė į galvą užplikyti būtent šiuos lapus

Dauguma žino, kad alyvuogių aliejus naudingas sveikatai. Tačiau retas yra girdėjęs apie alyvuogių lapų teigiamą poveikį. Jie ypač naudingi, kai iš jų verdama arbata...

Žemė nebelips prie kastuvo: paprasti sprendimai, kad būtų lengviau dirbti sode

Daržininkystės sezonas įsibėgėja, o antrąją gegužės dekadą sinoptikai prognozuoja lietingus orus. Po lietaus žemė tampa sunki ir limpanti prie įrankių, ypač kastuvo, todėl net...
---