Šokoladas yra mėgstamiausias daugelio suaugusiųjų ir vaikų gardėsis. Tačiau kodėl būtent šis skanėstas toks populiarus visame pasaulyje? Britų mokslininkai nusprendė tai išsiaiškinti ir atliko keletą eksperimentų. Jie norėjo išsiaiškinti, kaip šokoladas sąveikauja su žmogaus liežuviu.
Jie nustatė, kad kakavos sausosios medžiagos turi įtakos saldumo skonio pojūčiui.
Šokolade esantys riebalai turi įtakos skonio suvokimui tik iš pradžių.
Jų dėka į burną patekęs gardėsio gabalėlis maloniai apgaubia burną ir sukelia švelnių pojūtį, todėl burnoje jaučiamas malonus tirpimo efektas.
Dėl to šokoladas yra labai populiarus tarp visų amžiaus grupių moterų ir vyrų.
Ekspertai įsitikinę, kad ateityje, jei bus atsižvelgta į eksperimento rezultatus, bus galima sukurti sveikesnę tokio skanėsto variaciją, kuri nenusileis skoniu ir tekstūra tikram šokoladui.