Šeštadienis, 19 liepos, 2025

Naujausi

Kuo gali būti naudingas varškės apkepas ir kas jį turėtų valgyti pusryčiams?

Varškės apkepas yra vienas populiariausių pusryčių patiekalų. Sunku rasti žmogų, kuris atsisakytų tokio gardaus patiekalo anksti ryte. Pasirodo, kad jis yra ne tik skanus, bet taip pat ir labai sveikas patiekalas. Varškėje yra daug kalcio ir baltymų. Šį produktą organizmas lengvai virškina. Dėl to neapkraunama virškinimo sistema.

Varškėje taip pat gausu metionino. Šis elementas mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Be to, varškėje yra folio rūgšties, vitaminų A, B, E ir P, taip pat natrio, geležies, magnio, cinko ir fluoro. Ypač svarbu, kad varškės apkepą pamėgtų ir valgytų vyresnio amžiaus žmonės ir maži vaikai. Šis produktas padeda greitai atgauti jėgas po įvairių ligų. Sergant gastritu ar opalige, varškė turėtų būti įtraukiama į žmogaus kasdienę mitybą. Termiškai apdorojant, varškė išlaiko didžiąją dalį naudingųjų medžiagų. Todėl varškės apkepas yra geriausias patiekalas tiems, kurie nemėgsta valgyti neapdorotos varškės. Yra daugybė receptų, kaip galima pasigaminti gardų varškės apkepą. Kad patiekalas būtų neįprastas ir taptų dar skanesnis, jį galima valgyti su grietine, medumi, uogiene, šokoladu ir kitais padažais.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---