Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Orkaitėje kepta kiaulienos nugarinė su šonine ir grybais

Tai yra puikus šventinis patiekalas, kuris tikrai nudžiugins jūsų namiškius ir atvykusius svečius. Galite net neabejoti, kad svečiai ims prašyti šio patiekalo recepto: būkite tam pasiruošę!

Kokia šio patiekalo sėkmės paslaptis? Grybų įdaras mėsą paverčia neįtikinėtinai aromatinga, o įvairūs prieskoniai suteikia jai aitrumo. Sūris ir šoninė paverčia šį patiekalą tiesiog neprilygstamu!

Ruošdami šį patiekalą, naudokite kietąjį sūrį. Jei pageidaujate, galite jį pakeisti mocarela arba suluguni sūriu, tačiau tuomet reikės reguliuoti į patiekalą dedamos druskos kiekį: nepamirškite, kad suluguni yra gana sūrus produktas.

Jums reikės:

  • 450 g kiaulienos nugarinės
  • 200 g šoninės
  • 0,3 arb. š. čiobrelių
  • 0,5 arb. š. paprikos miltelių
  • 0,3 arb. š. druskos
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 1 arb. š. česnako miltelių
  • 1 svogūno
  • 4 grybų
  • 50 g kietojo sūrio
  • 1 česnako skiltelės
  • Saulėgrąžų aliejaus (pagal skonį)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Nedideliame inde sumaišykite džiovintą česnaką su paprika, čiobreliais, maltais juodaisiais pipirais ir druska.

Kiaulienos nugarinės viduryje padarykite įpjovą.  Iš visų pusių ištrinkite prieskonių mišiniu.

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi 2 minutes.

Grybus supjaustykite griežinėliais. Nulupkite ir išspauskite česnako skiltelę.  Suberkite į keptuvę su svogūnais.

Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus. Kepkite 5 minutes. Nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.

Ant stalo patieskite folijos sluoksnį, ant jo – pergamentą. Išdėliokite šoninės juosteles. Ant viršaus uždėkite kiaulienos nugarinę. Dėkite grybų ir svogūnų įdarą.

Kietąjį sūrį supjaustykite plonais griežinėliais. Uždėkite ant grybų viršaus. Užlenkite šoninės galus.

Pirmiausia suvyniokite mėsą į pergamentą, o tada –  į foliją. Suformuokite ritinį. Palikite 20 minučių kambario temperatūroje. Kepimo skardą padenkite pergamentu. Ant jo dėkite mėsą. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, kepkite 30 minučių.

Nuimkite foliją ir pergamentą. Pašaukite  į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių.

Šį mėsos patiekalą labai skanu valgyti su keptomis bulvėmis. Pagaminti šį garnyrą tikrai nesunku! Nuskuskite bulves ir supjaustykite griežinėliais. Bulves pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir paprikos milteliais. Sumaišykite su 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus. Bulves išdėliokite ant kepimo skardos kartu su kiauliena. Mėsa ir garnyras bus paruošti vienu metu. Skanaus!

 

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ketvirtadienio įkvepiantis astronominis susitikimas (gegužės 1 d.): ar Jautis ir Avinas gali įveikti savo dangaus iššūkius ir triumfuoti?

🔎 Ar domitės savo kosmine meile? 👀 Palieskite, kad atskleistumėte paslėptas jūsų zodiako suderinamumo tiesas! 💑🌠 Šiais metais jūsų horoskopų dangiškame šokyje jūsų abiejų...

Gyventojų dėmesiui: gegužę padaugės karinės technikos ir orlaivių judėjimo

Lietuvos kariuomenė informuoja, kad visą gegužės mėnesį šalies teritorijoje vyks intensyvios Lietuvos ir NATO sąjungininkų karinės pratybos. Jose dalyvaus apie 8 tūkstančius karių, virš...
---