Ketvirtadienis, 31 liepos, 2025

Naujausi

Gydytoja įvardijo pagrindinį nepakankamai išvirtų ir nepakankamai iškeptų kiaušinių pavojų

Kiaušiniai yra populiarus produktas, kuriuos žmonės neretai gamina kaip savarankišką patiekalą.

Iš kiaušinių galima greitai ir be didelių pastangų iškepti kiaušinienę ar omletą.

Taip pat kiaušiniai puikiai dera ir su kitais maisto produktais, tokiais kaip daržovės, dešrelės, skrebučiai, ir t.t.

Vis dėlto, svarbu nepamiršti, kad kiaušiniai, kurie yra nepakankamai termiškai apdoroti, gali būti pavojingi. Termiškai neapdoroti kiaušiniai gali sukelti salmoneliozę.

Visos kenksmingos bakterijos žus, jei produktas bus verdamas ar kepamas.

Apie tai papasakojo gydytoja Natalija Kruglova.

Gydytojos teigimu, terminis apdorojimas yra svarbus ir kiaušinių tryniams, ir baltymams.

Būtent todėl geriausia rinktis kietai virtus kiaušinius ar kiaušinienę, kuomet kiaušiniai yra visiškai iškepami.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklai, kurie dažniausiai meluoja: astrologų įžvalgos

Nors dauguma žmonių nemėgsta meluoti ir stengiasi kuo greičiau pamiršti situacijas, kuriose teko išsisukinėti, kai kurie zodiako ženklai meluoja taip natūraliai, tarsi kvėpuotų. Astrologų...

Paakių užpildai – ką verta žinoti prieš procedūrą

Paakių užpildai – tai vis labiau populiarėjanti estetinė procedūra, padedanti atkurti jaunatvišką ir pailsėjusį žvilgsnį be chirurginės intervencijos. Norint atsikratyti tamsių ratilų, įdubimų ar...
---