Šeštadienis, 9 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Gydytoja įvardijo maisto produktus, kurie padeda greičiau atsigauti sergant gripu

Kai peršąlate ar susergate gripu, yra labai svarbu tinkamai maitintis. Taip sustiprinsite savo organizmą ir padėsite jam greičiau susidoroti su virusais.

Gydytoja dietologė Elena Solomatina paaiškino, kokius maisto produktus reikėtų rinktis susirgus gripu.

Plačiau apie tai ji atskleidė savo interviu.

Pasak gydytojos, mityba turėtų būti visavertė ir su dideliu kiekiu skysčių. Į savo racioną būtina įtraukti pieno produktus, sviestą, kiaušinių trynius ir tokį maistą, kuriame būtų daugiau vitamino A.

Taip pat svarbu nepamiršti vitamino D ir cinko svarbos. Jie būtini imuninei ir nervų sistemai.

Daugiausia cinko galima rasti jūros gėrybėse, pavyzdžiui, krevetėse arba austrėse. Cinko gausu ir jautienos kepenyse.

Reikiamą jo kiekį taip pat galite gauti ir iš moliūgų sėklų.

Be to, labai reikalingas vitaminas C, kurio yra juoduosiuose serbentuose, šaltalankiuose arba paprikose.

Patartina valgyti kuo daugiau įvairiausių uogų. Šaldyti maisto produktai yra gerai įsisavinami. Jie, kaip ir česnakai bei svogūnai, turi priešuždegiminį poveikį.

Be to, pasak mitybos specialistės, į savo mitybą turėtumėte įtraukti daugiau skaidulinių medžiagų: daržovių, vaisių, pilno grūdo duonos ir viso grūdo kruopų.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Vasaros priežiūra šilumą mėgstantiems augalams: kaip užauginti gausų derlių

Vasarą šilumą mėgstantys augalai, tokie kaip pomidorai, baklažanai ir paprikos, reikalauja ypatingos priežiūros, kad galėtumėte pasiekti gausų ir sveiką derlių. Sodininkė ir tinklaraštininkė pasidalino...

Vasaros infekcijos vaikams: kaip apsaugoti savo atžalą nuo pavojų

Vasarą vaikai serga rečiau, tačiau tai nereiškia, kad pavojai išnyksta. Pediatrė Viktorija Chomenko teigia, kad sezoniniai pavojai tiesiog pasikeičia forma. Šiltuoju metų laiku vaiko...
---