Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Mitybos specialistai atsako į klausimą, ar koldūnus valgyti sveika

Daugelis mano, kad koldūnai nėra sveikas maistas, todėl ir juos valgyti reikėtų kuo rečiau. Tačiau ar tikrai koldūnai yra kenksmingi sveikatai? O, galbūt, jie gali tapti ir naudinga mitybos dalimi?

Mitybos specialistai atsako, į ką atkreipti dėmesį renkantis koldūnus ir kaip juos gaminti namuose.

Svarbiausia – koldūnų sudėtis

Pirkdami koldūnus parduotuvėje, dauguma žmonių atkreipia dėmesį tik į jų kainą, tačiau verta patikrinti ir koldūnų sudedamąsias dalis, nes gamintojai privalo nurodyti produktus, iš kurių patiekalas yra pagamintas.

Kai kurie įsitikinę, kad nurodyta sudėtis ant pakuotės yra klaidinga, tačiau svarbu suprasti, kad gamintojams meluoti apie produktų sudėti yra draudžiama, todėl baimintis nereikėtų.

Mitybos specialistai rekomenduoja rinktis koldūnus, pagamintus iš liesos mėsos. Geriausia mėsa koldūnams yra paukštiena arba jautiena. Jei koldūnai gaminami namuose ir yra naudojami aukštos kokybės produktai – galite naudoti bet kokią mėsą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Egzema – kas tai, kaip ją atpažinti ir palengvinti kasdienybę?

Egzema – tai lėtinė odos liga, kurios simptomai dažnai tampa rimtu iššūkiu tiek fizinei, tiek emocinei savijautai. Ši būklė paveikia nuo 10 iki 20...

Savaitinis Taro horoskopas visiems Zodiako ženklams (birželio 16–22 d.)

Kiekviena savaitė atneša naujas galimybes, iššūkius ir svarbius gyvenimo posūkius. Taro kortos – tai ne tik mistinė praktika, bet ir savęs pažinimo bei gyvenimo...
---