Antradienis, 24 birželio, 2025

Naujausi

Kepiniai kvepės tiesiog dieviškai! Citrinų miltelių receptas

Kepiniuose naudojamos kvapiosios medžiagos suteikia ryškesnį skonį ir aromatą. Tam naudokite natūralius ingredientus – pavyzdžiui, paprastą citrinos žievelę! Beje, tam galima naudoti ir apelsinus.

3 dideles citrinas kruopščiai nuplaukite su soda, nusausinkite. Nulupkite žievelę (tik geltonąją dalį, be baltosios).

Pabarstykite žievelę 1 stikline cukraus (190 g).

Išmaišykite, uždenkite plėvele, palikite parą pastovėti. Kitą dieną perkelkite į plokščią indą, leiskite žievelei su cukrumi visiškai išdžiūti. Retkarčiais pamaišykite.

Kai mišinys visiškai išdžius, sumalkite trintuvu arba kavos malūnėliu iki miltelių pavidalo.

Suberkite į sausą, švarų stiklainį. Užtenka vos vieno arbatinio šaukštelio šių miltelių, kad sustiprintumėte kepinių skonį ir aromatą!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---