Trečiadienis, 21 gegužės, 2025

Naujausi

Įvardinti 3 maisto produktai, kurie po valgio sumažina cukraus kiekį kraujyje

Endokrinologė Antonina Gureeva įvardijo produktus, kurie užkertą kelią staigiam cukraus kiekio kraujyje padidėjimui.

Šie maisto produktai yra padeda sumažinti 2 tipo diabeto riziką (šis diabeto tipas išsivysto dėl nepakankamos insulino gamybos).

Dėl insulino trūkumo cukraus kiekis kraujyje gali padidėti iki pavojingo lygio.

Kad pavyktų to išvengti, ekspertė rekomenduoja valgyti daug augalinio maisto, kuris, anot jos, yra „naudingas antrojo tipo diabeto profilaktikai ir gydymui“.

Turime galvoti apie visą mitybos sistemą: ko yra maiste ir su kuo tai susiję. Tikrai nepakanka vien tik įvertinti, ar maisto produktuose yra naudingų medžiagų, tokių kaip geležis ar baltymai.

Antonina Gureeva teigia, kad augaliniame maiste yra mažiau kalorijų, o jame esančios skaidulos yra ypač naudingos sergant cukriniu diabetu, nes jos gali kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.

Gydytoja endokrinologė įvardijo tris konkrečius produktus, kurie efektyviai užkerta kelią staigiam cukraus kiekio kraujyje padidėjimui.

Tai – tofu  ir sojos baltymai, ankštiniai augalai (pupelės, lęšiai, avinžirniai) ir uogos.

Visi šie produktai  gali padėti kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje ir sumažinti atsparumą insulinui.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Du nuostabūs produktų deriniai, galintys daryti stebuklus jūsų skrandžiui

Kai kurie įprastų produktų deriniai gali ne tik pagerinti patiekalų skonį, bet ir teigiamai paveikti virškinimo trakto sveikatą. Įvardyti „naudingi duetai“, kurie palaiko žarnyno...

Mėgstate lašinius? Štai kas iš tikrųjų vyksta jūsų organizme

Lašiniai – vienas mėgstamiausių lietuvių produktų, bet ar tikrai jie padeda gyventi ilgiau? Visa tiesa apie lašinius. Ar galima valgyti lašinius ilgaamžiškumui: epigenetiko atsakymas Mokslininko teigimu,...
---