Varškės, aguonų, kokoso ir persikų derinys jus tikrai sužavės. Rekomenduojame išbandyti šį receptą! Dėl pudingo miltelių ir bulvių krakmolo varškės pyragas pyragas bus neįtikėtinai minkštas, skanus ir kvapnus.
Jums reikės:
Tešlai:
- 3 stiklinių kvietinių miltų
- 200 g margarino
- 1/2 stiklinės cukraus
- 5 kiaušinių trynių
- 3 valg. š. kakavos
- 2 valg. š. grietinės
Varškės sluoksniui:
- 1 kg varškės
- 1 stiklinės cukraus
- 100 g sviesto
- 4 kiaušinių
- 1 pakuotės pudingo miltelių
Aguonų mišiniui:
- 5 kiaušinių baltymų
- 1 stiklinės maltų aguonų
- 1/2 stiklinės kokoso drožlių
- 1/2 stiklinės cukraus
- 2 valg. š. bulvių krakmolo
Pyrago viršui:
- 1 skardinės persikų
- Cukraus pudros
Kaip gaminti?
- Į dubenį suberkite miltus ir įdėkite margarino. Suberkite cukrų ir kakavą, įdėkite kiaušinių trynius ir grietinę. Viską gerai išmaišykite.
- Tešlą padalinkite į dvi dalis (didesnę ir mažesnę).
- Tešlą valandą palaikykite šaldytuve.
- Didesnę tešlos dalį padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 10 minučių 180°C temperatūroje.
Paruoškite varškės sluoksnį.
- Sviestą išplakite iki purios masės.
- Plakdami sudėkite kiaušinių trynius ir suberkite cukrų.
- Palaipsniui sudėkite varškę ir suberkite pudingo miltelius.
- Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su varškės mišiniu.
Paruoškite aguonų mišinį: baltymus išplakite iki standžių putų ir pabaigoje suberkite cukrų. Suberkite maltas aguonas, kokoso drožles, bulvių krakmolą. Viską atsargiai išmaišykite.
- Ant iškepto pagrindo sluoksniuokite varškės ir aguonų mišinį.
- Pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 minučių 160°C temperatūroje.
- Persikus nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.
- Ant iškepto pyrago sudėkite pjaustytus persikus ir sutarkuokite likusią atvėsusią tešlą.
- Kepkite dar 40-50 minučių 160°C temperatūroje.
- Palikite pyragą atvėsti orkaitėje.
- Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra.