Sekmadienis, 4 gegužės, 2025

Naujausi

Pasodintus pomidorus pirmiausia patręškite šiomis trąšomis: tai paskatins jų augimą!

Šiomis natūraliomis trąšomis pomidorus reikėtų patręšti iš karto po pasodinimo. Tai padės jiems greičiau įsitvirtinti ir pagreitins jų augimą. Stiebai bus stori ir tvirti, o tai yra puikus pagrindas gausiam derliui.

Apie šias trąšas prieš daugybę metų  man papasakojo močiutė, kuri niekada nenaudojo cheminių trąšų, tačiau pomidorų derlius visada buvo labai gausus.

Du stebuklingi ingredientai trąšų ruošimui

Šių trąšų ruošimui prireiks vos 2 ingredientų, kuriuos tikriausiai turite savo namuose.

Pirmasis ingredientas yra mielės.

Mielės yra unikalus produktas.

Jose gausu įvairių biologiškai aktyvių medžiagų, mineralų ir vitaminų.

Antrasis ingredientas yra pomidorų tyrė.

Joje taip pat yra daug biologiškai aktyvių medžiagų, naudingų dirvožemio mikroorganizmams ir augalo šaknų sistemai.

Jums reikės:

  • 1/2 l vandens
  • 2 valg. š. pomidorų tyrės
  • 100 g šviežių mielių

Paruošimas ir naudojimas:

Į stiklainį įpilkite pusę litro vandens.

Įmaišykite pomidorų tyrę.

Įdėkite šviežių mielių.

Gerai išmaišykite.

Kad mielės veiktų dar aktyviau, įberkite šiek tiek cukraus.

Vanduo turi būti šiltas.

Leiskite pastovėti 20-30 minučių.

Šį koncentruotą tirpalą praskieskite 10 litrų vandens.

Šis vanduo taip pat turėtų būti šiltas.

Praskieskite vandeniu (1:5), ir šiuo tirpalu palaistykite pomidorus (1 l trąšų atskieskite 5 l vandens).

Jei žemė sausa, pirmiausia pomidorus palaistykite švariu vandeniu.

Kiekvieną sodinuką palaistykite 1 l paruoštų trąšų.

Šias trąšas geriausia naudoti 4 ar 5 dieną po pomidorų pasodinimo.

Sėkmės!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Rožių karalienės Lietuvos soduose: geriausios veislės ir jų ypatybės

Rožės – neabejotinai vienos populiariausių ir mylimiausių gėlių pasaulyje. Rožių grožis, kvapas ir spalvų įvairovė pavergia kiekvieno sodininko širdį. Lietuvoje, nors ir ne visada...

Vasaros gaiva: lengvi ir gardūs desertai karštoms dienoms

Vasara – tai ne tik saulė, šiluma ir atostogos, bet ir puikus metas mėgautis lengvais, gaiviais desertais, kurie neapsunkins ir suteiks malonų vėsos pojūtį....
---