Šis cukinijų pyragas yra skanus sezoninis patiekalas, kurį lengva paruošti. Pagal šį receptą galite gaminti tiek kasdien, tiek šventėms.
Sudėtis:
1 cukinija
2 kiaušiniai
3 šaukštai miltų
                
3 šaukštai manų kruopų
1 morka
1 svogūnas
2 česnakai
                
žiupsnelis žalumynų
200 g grietinės (arba majonezo)
                
šaukštelis druskos
aliejus (kepimui)
                
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimas:Paruoškite reikiamus produktus. Pagal skonį galite pasirinkti naudoti grietinę ar majonezą.
                
Nulupkite cukiniją ir sutarkuokite stambia tarka.
                
Įberkite druskos ir leiskite pabūti 5 minutes, tada nupilkite sultis.
                
Į dubenį suberkite miltus ir manų kruopas. Išmaišykite.
                
Įmuškite kiaušinius ir vėl gerai išmaišykite.
                
Kepkite blynus per visą keptuvę, apkepindami iš abiejų pusių.
                
Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina 5-6 vidutinio dydžio blynai.
                
Įdarui nulupkite svogūną, supjaustykite mažais kubeliais.
                
Nulupkite morkas. Stambiai sutarkuokite.
                
Pakepinkite svogūnus ir morkas nedideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol suminkštės.
                
Į keptas daržoves išspauskite česnakus. Išmaišykite.
                
Susmulkinkite žalumynus.
                
Pradėkite sluoksniuoti pyragą. Blyną ištepkite grietine (ar majonezu).
                
Ant viršaus uždėkite 1-2 šaukštus daržovių įdaro. Išlyginkite.
                
Apibarstykite žalumynais. Sluoksniai kartojasi, kol išnaudojami visi blynai.
                
Ant viršutinio blyno nedėkite įdaro, tiesiog pabarstykite žalumynais. Leiskite pyragui pastovėti 30-40 minučių ir patiekite.
Skanaus!
