Išbandykite šį laiko patikrintą receptą, kuris jūsų tikrai nenuvils.
Braškių uogienė patinka ir mažiems, ir dideliems, todėl dabar yra pats palankiausias metas pasirūpinti atsargomis žiemai.

Jums reikės:
- braškių
- 300-400 g rudojo cukraus (1 kilogramui braškių)
Kaip gaminti?
Braškes nuplaukite dideliame inde.

Peiliu nupjaukite kotelius ir nuvalykite likusius nešvarumus.
Braškes supjaustykite maždaug 2 cm gabalėliais.
Į dubenį su braškėmis suberkite cukrų.

Išmaišykite ir palikite pastovėti 24 valandas, kol cukrus ištirps.
Pirmąsias keturias valandas palikite braškes kambario temperatūroje, o tada padėkite į šaldytuvą (kartais pamaišykite).

Išplaukite stiklainius.

Įkaitinkite orkaitę iki 80-100°C temperatūros.

Išjunkite orkaitę ir palikite stiklainius karštoje orkaitėje uždarytomis durelėmis.
Išimkite braškes iš šaldytuvo ir įsitikinkite, kad cukrus ištirpo.
Įpilkite 3-4 samčius uogų į nedidelį puodą ir nuolat maišydami virkite.
Virkite maždaug 12-16 minučių, kol išnyks putos.

Išvirusią uogienę supilkite į vieną puodą, išmaišykite, o jei per tą laiką ji atvės, įkaitinkite bent iki 80-90°C temperatūros.
Supilkite uogienę per piltuvą į stiklainius ir sandariai uždarykite steriliais dangteliais.
Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite 30 minučių pastovėti.

Uždenkite juos antklode ir leiskite atvėsti.

Skanaus!