Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Svieste troškint kotletai: neįprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas

š pažįstamų namų šeimininkių dažnai girdžiu, kad mėgstamų patiekalų receptus jos gavo  iš draugų, kolegų ar anytos. Tai – laiko patikrinti receptai. Aš taip pat gana dažnai prašau pasidalinti receptais. Pavyzdžiui, mano krikšto mama kepa tiesiog pasakiškai skanius kotletus. Visi juos giria! Ji sutiko pasidalinti šių kotletų receptu, todėl nieko nelaukdama noriu jums papasakoti, kaip išsikepti skaniausius kada nors valgytus kotletus.

Įdomu tai, kad šiame recepte vietoj džiūvėsėlių bus naudojamos manų kruopos. Manau, kad būtent tai ir yra šių kotletų sėkmės paslaptis.

Jums reikės:

  • 600 g maltos mėsos (naudojau kiaulieną)
  • 1 svogūno
  • 1 bulvės
  • 1-2 česnako skiltelių
  • 100 g manų kruopų
  • 100 ml vandens
  • 1 kiaušinio
  • druskos (pagal skonį)
  • maltų juodųjų pipirų (naudojau pipirų mišinį)
  • maltos kalendros (pagal skonį)
  • saulėgrąžų aliejaus (kepimui)

Troškinimui:

  • 80 ml vandens
  • 1 lauro lapų
  • 1-2 kvapiųjų pipirų žirnelių
  • 1 česnako skiltelės
  • 10-20 g sviesto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Iš mėsos pašalinkite riebalų perteklių ir plėvelę. Supjaustykite mažais gabalėliais.

Mėsmale arba blenderiu sumalkite mėsą.

Manų kruopas užpilkite kambario temperatūros vandeniu. Jei turite gazuoto mineralinio vandens, galite jį naudoti vietoj paprasto vandens.

Bulves ir svogūnus sutarkuokite. Nupilkite skysčio perteklių.

Maltą mėsą pagardinkite prieskoniais. Sutarkuokite arba išspauskite česnaką. Sumaišykite su mėsa.

Sumaišykite visus paruoštus ingredientus, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite.  Patartina palikti 15-20 minučių pastovėti.

Suformuokite kotletus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus (proceso metu nuo faršo išsiskirs daugiau riebalų). Ant silpnos ugnies apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Dabar reikės patroškinti kotletus. Sudėkite juos į puodą, įdėkite lauro lapą, pagardinkite pipirais ir išspaustu česnaku. Dėkite gabalėlį sviesto. Įpilkite šiek tiek karšto vandens.

Leiskite vandeniui užvirti. Po 5 minučių išjunkite ugnį ir palikite kotletus uždengtus, kad apskrustų. Štai ir viskas!

Prie naminių kotletų labiausiai tinka bulvių košė ir marinuoti pomidorai (arba agurkai). Net išrankiausi vaikai šį patiekalą valgo su mielu noru.

Išbandykite šį receptą: net neabejoju, kad jis jums taip pat labai patiks. Pasidalinkite komentaruose, ar jums patiko šis patiekalas.

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

3 nagų lako atspalviai, kurių turėtumėte atsisakyti, sulaukusios 50 metų

Vyresniame amžiuje nagams reikia ypatingos priežiūros. Kad nagų plokštelė būtų kuo ilgiau sveika, rinkitės švelnius atspalvius, kuriuose nėra stiprių chemikalų. Manikiūro meistrės visada jums...

Pirmadienio horoskopas (birželio 16 d.)

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒ Vandenis...
---