Legendinis velykinis desertas pagal močiutės receptą!

Redaktorė L.
2 min. skaitymo

Visi, kurie išbandė šį receptą, labai džiaugėsi tokiu savo pasirinkimu.

Paruošti šį desertą pavyks net ir tada, jei nesate pratę ilgai sukiotis virtuvėje.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 150 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • 4 kiaušinių
  • 120 g maltų riešutų
  • 70 g pusiau rupių miltų
  • 1 kepimo miltelių pakuotės
  • 1 valg. š. kakavos

Įdarui Nr. 1:

  • 200 g maltų riešutų
  • 2 saujų cukraus
  • 150 ml romo
  • Žiupsnelio vanilės

Įdarui Nr. 2:

  • 300 ml pieno
  • 2 valg. š. kakavos
  • 1 kiaušinio trynio
  • 2 valg. š. kakavos
  • 1 pakuotės pudingo miltelių
  • 300 g sviesto
  • 5 valg. š. granuliuoto cukraus

Taip pat reikės:

  • Šokolado (glajui)
  • Uogienės

Kaip gaminti?

  1. Pirmiausia iki standumo išplakite kiaušinių trynius su cukrumi.
  2. Suberkite riešutus, miltus, kepimo miltelius ir kakavą.
  3. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą.
  4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
  5. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 min.
  6. Paruoškite riešutų įdarą.
  7. Sumaišykite riešutus, cukrų, romą ir vanilę.
  8. Iškeptą biskvitą aptepkite uogiene ir sluoksniuokite riešutų kremą.
  9. Paruoškite antrąjį įdarą.
  10. Išvirkite pudingą iš pieno, kiaušinio trynio, cukraus, pudingo miltelių ir kakavos.
  11. Atvėsinkite pudingą iki kambario temperatūros, uždengtą maistine plėvele, kad ant viršaus nesusidarytų plėvelė.
  12. Atsargiai įmaišykite sviestą.
  13. Sluoksniuokite ant pyrago.
  14. Ištirpinkite šokoladą ir apliekite paruoštą desertą.
  15. Atvėsusį pyragą kurį laiką palaikykite šaldytuve (geriausia – per naktį), supjaustykite ir patiekite.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *