Trečiadienis, 21 gegužės, 2025

Naujausi

Mini duonelės, kurias paruošite vos per 10 minučių: skanios net ir kitą dieną!

Šias duoneles yra labai paprasta paruošti.

Paruoštų duonelių galite užšaldyti, nes tuomet visada turėsite naminių kepinių, kai tik jų prireiks.

Jums reikės:

  • 1 stiklinės šilto pieno (200 ml)
  • Pusės stiklinės šilto vandens (100 ml)
  • Pusės stiklinės natūralaus jogurto (100 gramų)
  • 1 pakelio šviežių mielių (42 gramų)
  • 1 valg. š. granuliuoto cukraus (20 gramų)
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus (20 ml)
  • 1 arb. š. druskos (8 gramų)
  • 5 stiklinių kvietinių miltų (600 gramų)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Dubenyje sumaišykite šiltą pieną ir šiltą vandenį.

Įmaišykite mieles ir cukrų.

Išmaišykite ir supilkite jogurtą.

Dar kartą gerai išmaišykite ir supilkite aliejų.

Į tešlą pamažu suberkite miltus.

Išmaišykite.

Suberkite druską ir išminkykite tešlą.

Palikite uždengtame dubenyje 45 minutes.

Tešlos tūris turi padidėti.

Minkykite tešlą ant miltais pabarstytos lentos ir suformuokite cilindrą.

Padalinkite  į 12 mažesnių dalių.

Kiekvieną dalį susukite į maždaug 14 centimetrų skersmens apskritimą.

Sudėkite ant kepimo skardos.

Kepkite 10 minučių 250 laipsnių temperatūroje.

Kepdamos duonelės gražiai išsipūs.

Skanaus!

Video pamokėlė:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Du nuostabūs produktų deriniai, galintys daryti stebuklus jūsų skrandžiui

Kai kurie įprastų produktų deriniai gali ne tik pagerinti patiekalų skonį, bet ir teigiamai paveikti virškinimo trakto sveikatą. Įvardyti „naudingi duetai“, kurie palaiko žarnyno...

Mėgstate lašinius? Štai kas iš tikrųjų vyksta jūsų organizme

Lašiniai – vienas mėgstamiausių lietuvių produktų, bet ar tikrai jie padeda gyventi ilgiau? Visa tiesa apie lašinius. Ar galima valgyti lašinius ilgaamžiškumui: epigenetiko atsakymas Mokslininko teigimu,...
---