Ketvirtadienis, 31 liepos, 2025

Naujausi

Vištienos kotletai: skanūs ir nesudėtingai paruošiami pietūs

Pagaminti šį patiekalą yra dar paprasčiau nei gali atrodyti. Svarbiausia – iš anksto atvėsinti sviestą, kuris bus neįprastai aromatingas ir skanus įdaras.

Malti vištienos piršteliai su dviejų rūšių įdaru savo skoniu nenusileidžia garsiesiems Kijevo kotletams. Verta paminėti, kad juos paruošti yra lengviau nei populiarų mėsos patiekalą traškia plutele.

Kad šis mėsos patiekalas būtų mažiau kaloringas, rekomenduojame naudoti kalakutienos faršą. Tokiu atveju kotletų nereikėtų kepti aliejuje: geriau juos kepti orkaitėje. Beje, į mėsą dedamą majonezą galite pakeisti natūraliu jogurtu (be jokių priedų). Taip galėsite paruošti dietinius ir tuo pačiu labai skanius kotletus.

Jums reikės:

  • 1 kg vištienos faršo
  • 2 kiaušinių
  • 2 svogūnų
  • 5 valg. š. kvietinių miltų
  • Druskos (pagal skonį)
  • 0,25 arb. š. paprikos miltelių
  • 0,25 arb. š. ciberžolės miltelių
  • 0,25 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 arb. š. kukurūzų miltų
  • 200 g sviesto
  • 100 g kietojo sūrio
  • 50 g krapų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • 2 valg. š. majonezo
  • 50 ml saulėgrąžų aliejaus

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Nulupkite svogūnus ir sumalkite mėsmale. Įmaišykite į faršą, įdėkite majonezo, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.

Atšaldytą sviestą supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Nuplaukite krapus. Išdžiovinkite ir smulkiai supjaustykite.

Paimkite dalį faršo ir suformuokite plokščią pyragėlį. Dėkite gabalėlį sviesto ir tarkuoto sūrio. Pabarstykite smulkintais krapais.

Uždenkite maistine plėvele ir suformuokite kotletą.

Padėkite į šaldytuvą 15 minučių.

Giliame inde kiaušinius sumaišykite su kvietiniais ir kukurūzų miltais. Įberkite kepimo miltelių, įpilkite citrinos sulčių ir saulėgrąžų aliejaus.

Suberkite paprikos miltelius, džiovintą česnaką, ciberžolę ir druską. Viską išplakite šluotele, kol masė taps vienalytė.

Vištienos gabaliukus panardinkite į tešlą. Apkepkite įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.

Atminkite, kad šiuos vištienos kotletus reikia kepti ant vidutinės ugnies uždengus dangtį. Apverskite mėsos gabalėlius mentele, nes šakutė gali netyčia juos perdurti, ir dėl to įdaras gali ištekėti į keptuvę.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklai, kurie dažniausiai meluoja: astrologų įžvalgos

Nors dauguma žmonių nemėgsta meluoti ir stengiasi kuo greičiau pamiršti situacijas, kuriose teko išsisukinėti, kai kurie zodiako ženklai meluoja taip natūraliai, tarsi kvėpuotų. Astrologų...

Paakių užpildai – ką verta žinoti prieš procedūrą

Paakių užpildai – tai vis labiau populiarėjanti estetinė procedūra, padedanti atkurti jaunatvišką ir pailsėjusį žvilgsnį be chirurginės intervencijos. Norint atsikratyti tamsių ratilų, įdubimų ar...
---