Trečiadienis, 21 gegužės, 2025

Naujausi

Duonos paplotėliai su sūriu: jie paprasti ir neįtikėtinai skanūs

Namuose pasigaminkite sūriu užpildytų duonos pyragaičių, kurie būtų minkšti ir lengvi kaip debesėlis. Specifinis tešlos paruošimas paverčia šiuos kepinius nenumaldomu delikatesu, kurį iškart pamilsite. Fantastiškas subtilių naminių pyragaičių receptas iš „YouTube“ platformos.

Jums reikės:

  • 1,5 stiklinės vandens (300 ml);
  • 1 kiaušinio;
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 5 stiklinių paprastų miltų.

Tešlai ištepti:

  • 150 g sviesto arba margarino;
  • 1 kiaušinio trynio.

Įdarui:

  • 100 g paprasto sūrio arba fetos sūrio.

Gaminimo eiga:

Supilkite vandenį į dubenį. Įmuškite kiaušinį. Sumaišykite mentele. Suberkite miltus. Pasūdykite. Kruopščiai išmaišykite. Rankomis gerai išminkykite tešlą. Pagaminsime tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Tada uždenkite tešlą dubenyje folija ir palikite 10 minučių. Praėjus laikui, perkelkite tešlą ant miltais apibarstyto stalo. Iš tešlos suformuojame rutulį.

Padaliname į dvi lygias dalis. Tešlą iškočiokite į rutulio formą. Pabarstykite miltais. Iškočiokite į kiek įmanoma didesnį apskritimą. Tešlą ištepkite kambario temperatūros sviestu arba margarinu. Ant jo uždėkite antrą tešlos apskritimą. Vilkite kraštus, kad jie būtų šiek tiek didesnis nei pirmojo. Tešlos viršų ištepkite sviestu. Tada perlenkite tešlą per pusę link centro ir ištepkite sviestu. Dar kartą perlenkite tešlą per pusę ir patepkite sviestu. Tada dar sulenkite tešlą ir vėl patepkite ją sviestu.

Galiausiai apibarstykite miltais. Sudėkite į lėkštę, uždenkite folija ir valandai padėkite į šaldytuvą. Po valandos dėkite tešlą ant miltais apibarstyto stalo. Pabarstykite miltais ir iškočiokite į didelį kvadratą. Supjaustykite 4 pirštų pločio kvadratėliais (10 cm x 10 cm). Į tešlos vidurį įberkite sūrio. Tada tešlą sulenkiame į vokelio formą. Sujunkite kraštus.

Apverskite duonos pyragaičius aukštyn kojomis. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Viršų patepkite kiaušinio tryniu. Ant viršaus su peiliuku padarykite tris pjūvius. Kepkite iki auksinės spalvos iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepus palikite atvėsti ir patiekite.

Linkime jums gero apetito!

Vaizdo įrašas:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Du nuostabūs produktų deriniai, galintys daryti stebuklus jūsų skrandžiui

Kai kurie įprastų produktų deriniai gali ne tik pagerinti patiekalų skonį, bet ir teigiamai paveikti virškinimo trakto sveikatą. Įvardyti „naudingi duetai“, kurie palaiko žarnyno...

Mėgstate lašinius? Štai kas iš tikrųjų vyksta jūsų organizme

Lašiniai – vienas mėgstamiausių lietuvių produktų, bet ar tikrai jie padeda gyventi ilgiau? Visa tiesa apie lašinius. Ar galima valgyti lašinius ilgaamžiškumui: epigenetiko atsakymas Mokslininko teigimu,...
---