Kai norisi ne tik atsigaivinti, bet ir pasimėgauti subtiliu skoniu, agurkų ir mėtų šalta sriuba yra puikus pasirinkimas.
Agurkų sriuba – receptas karštoms vasaros dienoms
Ši lengva ir aromatinga sriuba ne tik numalšins karštį, bet ir suteiks gaivumo pojūtį.
Ingredientai:
- 2 dideli švieži agurkai
- 1 stiklinė natūralaus jogurto arba kefyro (galima naudoti ir augalinį)
- 1/2 stiklinės šviežių mėtų lapelių
- 1 skiltelė česnako (nebūtinai)
- 1 valgomasis šaukštas citrinos arba žaliųjų citrinų sulčių
- Druska pagal skonį
- Pipirai pagal skonį
- Šlakelis alyvuogių aliejaus (patiekimui)
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Paruošimas:- Agurkų paruošimas: Agurkus nupjaukite galus. Vieną agurką supjaustykite stambiais gabalėliais, o kitą – smulkiais kubeliais (jie bus skirti sriubos tekstūrai).
- Mėtų paruošimas: Nuplaukite mėtų lapelius ir atskirkite stiebelius.
- Blendavimas: Į elektrinį trintuvą sudėkite stambiai pjaustytus agurkus, mėtų lapelius, česnako skiltelę (jei naudojate), jogurtą arba kefyrą, citrinos sultis, druską ir pipirus. Sutrinkite iki vientisos, kreminės masės.
- Tekstūros suteikimas: Į sutrintą sriubą įmaišykite smulkiai pjaustytus agurkus.
- Atvėsinimas: Paruoštą sriubą supilkite į dubenį ar atskirus indelius ir atvėsinkite šaldytuve bent 30 minučių. Kuo ilgiau sriuba vės, tuo geresnis bus jos skonis.
- Patiekimas: Patiekite šaltą agurkų ir mėtų sriubą, apšlakstę šlakeliu aukštos kokybės alyvuogių aliejaus. Galite papuošti šviežiais mėtų lapeliais arba agurkų griežinėliais.
Ši gaivinanti agurkų ir mėtų sriuba puikiai tiks kaip lengvas pietų patiekalas ar gaivinantis užkandis karštą vasaros dieną. Jos paprastas paruošimas ir unikalus skonių derinys nepaliks abejingų.
Be agurkų ir mėtų, vasarą puikiai atgaivins ir kitos šaltos sriubos. Pavyzdžiui, galite pasigaminti šaltą pomidorų sriubą (gaspacho), kuri yra ne tik gaivi, bet ir pilna vitaminų.
Taip pat populiari avokadų ir žaliųjų citrinų šalta sriuba, pasižyminti kreminė tekstūra ir egzotišku skoniu.
Eksperimentuokite su įvairiais ingredientais ir atraskite savo mėgstamiausią vasaros sriubos variantą.
Skanaus!

Sveiki, esu Kamilė, Hitas.lt straipsnių autorė. Aistra maisto gamybai, namų jaukumui ir asmeninei gerovei mane įkvepia dalintis atradimais – receptais ir patarimais apie meilę sau – su jumis, mieli skaitytojai.