Patiekalas, kurį norėsite valgyti tiesiai iš keptuvės! Visi šio patiekalo produktai yra paprasti ir prieinami, be to – maistingi ir naudingi. Pupeles su špinatais galima paruošti labai greitai, todėl šis variantas taps nepakeičiamas tiems, kurie turi mažai laiko pietums ar vakarienei.
Tai idealus patiekalas tiems, kurie rūpinasi savo mityba. Tai gali būti sotūs baltyminiai pietūs ar vakarienė, kurie numalšins alkį, sugrąžins jėgas, suteiks malonumo nuo skonio.
Pupelės su špinatais
Šiam patiekalui galima naudoti virtas arba konservuotas pupeles. Jei turite šiek tiek laiko, iš anksto pamirkykite pupeles kelioms valandoms. Tada jos išvirs greitai, per pusvalandį.
Tačiau taupant laiką galima naudoti bet kokias konservuotas pupeles.
Ko jums reikės:
- Virtos arba konservuotos pupelės – 300 g
- Česnakas – 2 skiltelės
- Petražolės – ryšelis
- Špinatai (baby) – 100 g
- Citrinos sultys – 1 valg. šaukštas
- Alyvuogių aliejus – pagal skonį
- Druska, pipirai, prieskoniai – pagal skonį
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Kaip gaminti- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir išspauskite česnaką. Ugnis turi būti vidutinė. Kol česnakas šyla, susmulkinkite nuplautas petražoles. Pupeles nukoškite ir sudėkite į keptuvę, kai tik pradės kvepėti česnakas.
- Įberkite druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, viską gerai išmaišykite. Suberkite petražoles ir įpilkite citrinos sulčių.
- Sudėkite į keptuvę špinatus ir uždenkite dangčiu. Patroškinkite 2 minutes, kad špinatai suminkštėtų. Atsargiai nuimkite dangtį ir išmaišykite visą patiekalą. Išjunkite ugnį.
- Pupeles galima patiekti su košėmis arba skrebučiais, su bet kokiu garnyru ar daržovėmis. Taip pat galima valgyti kaip atskirą patiekalą.
Šis patiekalas ne tik greitai paruošiamas ir pigus, bet ir labai universalus. Galite jį pritaikyti pagal savo skonį, įberdami mėgstamų prieskonių – čili pipirų aštrumui, kumino – egzotiškam dvelksmui ar raudonėlio – itališkam akcentui.
Taip pat galite eksperimentuoti su daržovėmis, pavyzdžiui, įdėdami smulkintų pomidorų ar paprikų. Patiekalas puikiai tiks tiek kaip lengvi pietūs, tiek kaip sotus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.
O jei norite dar sotesnio varianto, galite įmaišyti šiek tiek virtų ryžių ar grikių.
Šaltinis: https://www.rbc.ua/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Sveiki, esu Kamilė, Hitas.lt straipsnių autorė. Aistra maisto gamybai, namų jaukumui ir asmeninei gerovei mane įkvepia dalintis atradimais – receptais ir patarimais apie meilę sau – su jumis, mieli skaitytojai.