Antradienis, 22 liepos, 2025

Naujausi

5 produktai nuo vėžio, kuriuos verta įtraukti į kasdienę mitybą

Vis daugiau mokslinių tyrimų rodo, kad mityba gali turėti didelės įtakos mūsų organizmo gebėjimui apsiginti nuo rimtų ligų. Britų onkologas dr. Williamas Lee išskyrė penkis maisto produktus, kurie padeda kovoti su piktybinėmis ląstelėmis ir mažina vėžio tikimybę. Šie produktai nuo vėžio gali būti paprastas, bet galingas žingsnis į sveikesnį gyvenimą.

Riešutai – polifenolių ir omega-3 šaltinis

Riešutai yra vienas pagrindinių produktų nuo vėžio. Juose gausu polifenolių ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios trukdo navikinių ląstelių augimui ir dalijimuisi. Įtraukus įvairių rūšių riešutus į kasdienį racioną, galima sustiprinti organizmo apsaugines funkcijas.

Produktai nuo vėžio: pomidorai – likopeno nauda organizmui

Pomidorai išsiskiria savo antioksidaciniu poveikiu. Juose esantis likopenas padeda riboti kraujo tiekimą piktybinėms ląstelėms. Moksliniai tyrimai rodo, kad vyrai, valgantys pomidorus bent du kartus per savaitę, net 30 % sumažina prostatos vėžio riziką. Tai vienas labiausiai ištirtų produktų nuo vėžio.

Produktai nuo vėžio: pomidorai – likopeno nauda organizmui

Violetinės bulvės – antocianinų galia

Retesnės, bet ypač vertingos – violetinės bulvės. Jos praturtintos antocianinais, kurie pasižymi navikų augimą stabdančiu poveikiu. Tokios bulvės ne tik spalvingos, bet ir itin naudingos vėžio prevencijai.

Austrės – baltymų ir antioksidantų šaltinis

Austrės taip pat patenka tarp rekomenduojamų produktų nuo vėžio. Jose daug baltymų, amino rūgščių ir antioksidantų, kurie saugo ląsteles nuo DNR pažeidimų – vienos pagrindinių vėžio atsiradimo priežasčių.

Matcha žalioji arbata – prevencija moterims

Matcha arbata, ypač populiari Japonijoje, įrodyta veiksmingai prisideda prie krūties vėžio rizikos mažinimo. Reguliarus šios arbatos vartojimas padeda organizmui susidoroti su oksidaciniu stresu ir palaikyti ląstelių sveikatą.

Ko reikėtų vengti

Gydytojai taip pat perspėja dėl dešrų ir kitų perdirbtų mėsos gaminių. Juose esantis natrio nitritas gali virsti kancerogeninėmis medžiagomis, didinančiomis vėžio tikimybę. Svarbu rinktis natūralius, kuo mažiau apdorotus produktus.

Šaltinis: ukr.media

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---