Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Itin paprasta, bet ne ką mažiau skanu: kepta cukinija su pievagrybiais ir pomidorais

Išbandykite patiekalą su šia daržove!

Reikės:

2 cukinijų

150 g sūrio

150 g pievagrybių

12-15 vnt. vyšninių pomidorų

aliejaus

prieskonių pagal skonį (druskos, pipirų)

šaukšto sezamo

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Cukiniją supjaustykite griežinėliais. Taip pat susmulkinkite grybus.

Pomidorus perpjaukite per pusę. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Pakepinkite cukiniją maždaug penkias minutes, kol pagels. Grybus taip pat pakepinkite maždaug penkias minutes.

Kepimo formoje išdėstykite pirmąjį sluoksnį cukinijomis, tada ant viršaus dėkite sluoksnį grybų. O viršuje – per pusę supjaustytus pomidorus. Pabarstykite prieskoniais.

Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių temperatūros ir pašaukite patiekalą 10-15 minučių.

Po 15 minučių išimkite iš orkaitės, ant viršaus užbarstykite sutarkuotą sūrį. Pabarstykite sezamu ir pašaukite dar 5-10 minučių.

Bus iškepę, kai sūris išsilydys ir pasidengs aukso spalva.

Iš orkaitės ištrauktą patiekalą padėkite ant stalo.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---