Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Pyragas su kumpiu ir bulvėmis. Išbandykite iškylaudami su draugais ar šeima!

Kai važiuojate į kelionę ar tiesiog į gamtą, paruoškite skanų ir širdžiai mielą pyragą su bulvėmis ir kumpiu.

Pyragas yra minkštas ir švelnus, o įdaras labai labai skanus.

Vieno gabalėlio tokio pyrago užtenka pietums ar vakarienei.

Pyragas gali būti valgomas ir karštas, ir šaltas, tad puikiai tinka iškylai.

Ingredientai:

Pagrindui:

3 puodeliai miltų;

7 gramai sausų mielių;

2 arbatiniai šaukšteliai cukraus;

200 mililitrų vandens;

1 arbatinis šaukštelis druskos;

2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus;

kiaušinis aptepimui.

Įdarui:

kumpis 400 gramų;

3-4 didelės bulvės;

grietinė arba natūralus jogurtas 500 mililitrų;

garstyčios (pageidautina ne aštrios) 2 valgomieji šaukštai;

kietasis sūris 150 gramų;

svogūnų laiškai;

druska, juodieji pipirai pagal skonį.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Sumaišykite mieles su cukrumi, užpilkite šiltu (ne karštu!) vandeniu ir palikite kelioms minutėms.

Miltus su aliejumi ir druska sumaišykite kitame inde.

Supilkite mieles į miltų mišinį.

Išminkykite tešlą.

Minkykite tešlą mažiausiai 10 minučių, tada įdėkite ją į didesnį dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandai, kad iškiltų.

Supilkite sutarkuotą sūrį į indą ir sumaišykite su grietine (arba natūraliu jogurtu) ir garstyčiomis.

Bulvės išvirkite sūdytame vandenyje, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Kumpį supjaustykite kubeliais.

Tešlą išminkykite ir padalinkite į 2 dalis: didesnę ir mažesnę.

Didžiąją tešlos dalį išminkykite į apvalų sluoksnį, kurio skersmuo yra 25–30 cm, o storis – 1 cm.

Sudėkite ant tešlos apskritimo bulves, pasilikdami 2-3 cm laisvą kraštą.

Ant bulvių sudėkite pusę sūrio mišinio ir svogūnų laiškų.

Tada sudėkite kumpį ir likusį sūrio mišinį.

Antrąją tešlos pusę išminkykite į apskritimą, kurio skersmuo yra 30-35 cm.

Sutepkite tešlą vandeniu ir uždenkite pyragą.

Suspauskite kraštus šakute.

Ištepkite suplaktu kiaušiniu.

Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 55-60 minučių.

Uždenkite paruoštą pyragą rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.

Patiekite pyragą supjaustę į nedidelius gabalėlius.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---