Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Konservuotos paprikos su kopūstais – puikus receptas žiemos atsargoms ir ne tik!

Išmėginkite šį puikų receptą!

Sudėtis:

35-40 vnt. saldžiųjų paprikų;

3-3,5 kg kopūstų;

1 aistrusis pipiras;

2 morkos;

13 skiltelių česnakų;

žalumynai (krapai, petražolės).

Marinatui:

1 l vandens;

2 šaukštai druskos;

1 puodelis cukraus;

0,5 puodelio saulėgrąžų aliejaus;

0,5 puodelio acto.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Iš paprikų išimkite sėklas ir 5–7 minutes apdorokite verdančiame vandenyje, tada atvėsinkite.

Susmulkinkite kopūstus, sumaišykite su susmulkintais žalumynais, pridėkite sutarkuotas morkas, česnakus ir 1 aitrųjį pipirą.

Viską sumaišykite, įberkite truputį druskos.

Įdarykite paprikas kopūstų įdaru ir sudėkite į stiklainį.

Tada užpilkite marinatu, paruoštu iš vandens, druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir acto.

Uždenkite ir sterilizuokite: 2 litrų stiklainius – 30 minučių, 1 litro – 20 minučių.

Tada užsukite ir apverskite aukštyn kojomis. Palikite visiškai atvėsti.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....

Mėnesio horoskopas (2025 m. gegužė): Vienas zodiako ženklas susiduria su karjeros kliūtimis, o kitas atranda netikėtas meilės galimybes.

Jaučiate kosmines vibracijas šį mėnesį? Leiskite žvaigždėms vadovauti kiekvienam jūsų žingsniui su šio mėnesio horoskopu! 🌺 Tyrinėkite savo asmeninį astrologinį patarimą čia. ♒ Vandenis...
---