Trečiadienis, 25 birželio, 2025

Naujausi

Nepaprastai gardūs kefyro tešlos sausainiai: juos tiesiog šluoja nuo stalo!

Pamėginkite išsikepti šių be galo skanių sausainių!

Sudėtis

Tešlai:

250 g sviesto;

250 ml kefyro;

1 šaukštelis kepimo miltelių;

480 g miltų.

Pabarstams:

120 g miltų;

150 g cukraus;

100 g sviesto.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Paruoškite tešlą. Sutarkuokite sviestą, supilkite kefyrą, kepimo miltelius ir miltus.

Greitai užminkykite tešlą ir padėkite į šaltą vietą 1 valandai.

Paruoškite pabarstus. Sumaišykite miltus, cukrų, sutarkuotą sviestą, kol susiformuos trupiniai ir atvėsinkite.

Padalinkite tešlą į 6 dalis (kiekviena apie 165 g svorio). Plonai (apie 4-5 mm) iškočiokite pirmąjį tešlos lakštą ir apibarstykite dalimi pabarstų (apie 70 g).

Atskirai iškočiokite kitą tešlos lakštą, uždenkite jį pirmuoju, apibarstykite pabarstais ir šiek tiek paspauskite.

Darykite tai su visais tešlos lakštais. Paskutiniojo sluoksnio barstyti nereikia.

Supjaustykite gabalėliais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros, ir kepkite 35–45 minutes.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Itin veiksminga kaukė odai aplink akis! Išsaugokite spindinčią odą be raukšlių

Daugelis moterų rūpestingai prižiūri veido odą, kad ilgą laiką išsaugotų savo jaunystę ir grožį. Tačiau dažnai pamiršta pasirūpinti akių vokų oda. Ir visai be...

Kavos tirščius sode galite naudoti visą sezoną! Jie tikrai naudingi!

Vasara yra vienas populiariausių metų laikų, ypač todėl, kad didžiąją laiko dalį praleidžiame lauke, o ilgos saulėtos dienos tiesiog kviečia vasaroti kepant kepsnius, rengiant...
---