Sekmadienis, 4 gegužės, 2025

Naujausi

Nepaprastai gardūs kefyro tešlos sausainiai: juos tiesiog šluoja nuo stalo!

Pamėginkite išsikepti šių be galo skanių sausainių!

Sudėtis

Tešlai:

250 g sviesto;

250 ml kefyro;

1 šaukštelis kepimo miltelių;

480 g miltų.

Pabarstams:

120 g miltų;

150 g cukraus;

100 g sviesto.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Paruoškite tešlą. Sutarkuokite sviestą, supilkite kefyrą, kepimo miltelius ir miltus.

Greitai užminkykite tešlą ir padėkite į šaltą vietą 1 valandai.

Paruoškite pabarstus. Sumaišykite miltus, cukrų, sutarkuotą sviestą, kol susiformuos trupiniai ir atvėsinkite.

Padalinkite tešlą į 6 dalis (kiekviena apie 165 g svorio). Plonai (apie 4-5 mm) iškočiokite pirmąjį tešlos lakštą ir apibarstykite dalimi pabarstų (apie 70 g).

Atskirai iškočiokite kitą tešlos lakštą, uždenkite jį pirmuoju, apibarstykite pabarstais ir šiek tiek paspauskite.

Darykite tai su visais tešlos lakštais. Paskutiniojo sluoksnio barstyti nereikia.

Supjaustykite gabalėliais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros, ir kepkite 35–45 minutes.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Geriausios uogos, skatinančios greitą ir lengvą svorio metimą

Avietės – ne tik skanios uogos, bet ir efektyvus pagalbininkas kovojant su antsvoriu. Jos turi mažai kalorijų ir daug antioksidantų, kurie skatina medžiagų apykaitą...

Rožių karalienės Lietuvos soduose: geriausios veislės ir jų ypatybės

Rožės – neabejotinai vienos populiariausių ir mylimiausių gėlių pasaulyje. Rožių grožis, kvapas ir spalvų įvairovė pavergia kiekvieno sodininko širdį. Lietuvoje, nors ir ne visada...
---