Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Vištienos filė pasta su grietinėlės sūriu: puikiai tinka pusryčiams!

Šią pastą galima pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve. O tada tepti ant pusryčių duonos! Ne tik skanu, bet ir sveikiau nei dauguma sumuštiniams naudojamų dešrų.

Sudėtis:

350 g vištienos filė

1 kiaušinis

90 g morkų

1 grietinėlės sūris

druska ir juodieji pipirai pagal skonį

120-150 ml sultinio arba vandens

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Išvirkite vištienos filė. Kad mėsa būtų skani, į sultinį įpilkite druskos ir prieskonių pagal skonį.

Išvirkite kiaušinį, atvėsinkite šaltame vandenyje, nulupkite.

Taip pat reikės išvirti morkas. Atvėsinkite ir nulupkite.

Atvėsintą vištieną supjaustykite gabalėliais ir perkelkite į dubenį. Kiaušinį perpjaukite į dvi dalis, morkas supjaustykite mažesniais gabalėliais. Viską sudėkite prie vištienos.

Sudėkite grietinėlės sūrį (šiek tiek atšaldykite, kad nepriliptų prie peilio), įberkite druskos, juodųjų pipirų (ar prieskonių pagal skonį), supilkite sultinį (galima tą, kuriame buvo virta vištiena).

Viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei reikia, įpilkite dar sultinio, kad gautumėte norimą konsistenciją.

Sudėkite pastą į lėkštes, suteptas augaliniu aliejumi, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.

Tada lieka tik pasigaminti sumuštinių. Labai skanu su šviesia duona.

Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---