Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Kvepiančios, marinuotos slyvos. Idealus pasirinkimas žiemai!

Jums reikės:

maždaug 0,4 kg slyvų

1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus

2,5 šaukštelio druskos

(9%) 2,5 šaukštelio acto

4 šaukšteliai cukraus

5 vnt. gvazdikėlių

2 lauro lapai

Kaip paruošti marinuotas slyvas:

Kruopščiai išrūšiuokite slyvas, palikdami tik stiprias ir be kirmėlių. Gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite ant rankšluosčio.

Į paruoštą stiklainį, pirmiausia sudėkite prieskonius, tada slyvas. Supilkite verdantį vandenį ir palikite 5 minutes ne daugiau. Išpilkite vandenį į puodą ir pakaitinkite. 

Į vandenį supilkite actą, cukrų ir druską, užvirinkite, antrą kartą užpilkite ant slyvų. Vėl palikite 5 minutes.

Ir vėl nupilkite vandenį ir užvirkite. Prieš paskutinį, trečiąjį kartą pilant skystį, į kiekvieną stiklainį įpilkite šaukštą augalinio aliejaus. 

Mes rekomenduojame nerafinuotą alyvuogių aliejų, tačiau tiks ir įprastas saulėgrąžų aliejus. Taigi, užpildykite trečią kartą ir nedelsdami užsukite stiklainius. 

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---