Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Panna cotta su vyšniomis: receptas, kurį „pavogiau“ iš „Michelin“ restorano

Panna Cotta yra populiarus italų desertas, kuris yra populiarus geriausiuose pasaulio restoranuose.

Bet dabar jūs neturite lankytis brangiuose restoranuose, nes mes sužinojome, kaip namuose pasigaminti tikrą vyšnių panna cotta! Svarbiausia yra laikytis instrukcijos ir viskas bus gerai!

Jums reikės:

  • 150 g vyšnių
  • 200 ml 33% grietinėlės
  • 100 ml pieno
  • 100 g cukraus
  • 25 g želatinos
  • 150 ml vandens.

1. Supilkite želatiną į 50 ml šalto vandens ir palikite 10 minučių.

2. Supilkite grietinėlę ir pieną į puodą, užstatykite, kad šiltu, bet neužvirdami.

3. Ištirpinkite cukrų po truputi maišydami.

4. Į grietinėlės mišinį įpilkite pusę paruoštos želatinos. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir išpilstykite į indelius.

5. Į kiekvieną indą įdėkite keletą vyšnių ir įdėkite į šaldytuvą.

6. Likusias vyšnias įdėkite į 100 ml vandens ir užvirkite. Kol viskas šyla įpilkite likusią želatiną. Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti.

7. Kai kremo mišinys yra atšaldomas, užpilkite vyšnių želė su uogomis.

8. Įdėkite atgal į šaldytuvą, kol desertas sukietėja.

Dabar galite palepinti svečius naminiu Michelin desertu!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---