Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Tradiciniai burnoje tirpstantys eklerai. Apsilaižysite pirštus!

Ko gero, pasaulyje nėra žmogaus, kuris nenorėtų pasilepinti desertu. Ir nėra žmogaus, kuris bent kartą gyvenime nebūtų ragavęs eklerų.

Tai labai subtilus ir kilnus desertas. Ir šiandien mes norime pasidalinti su jumis tradicinių eklerų receptu.

Jums reikės:

stiklinė pieno (250 ml)

100 g sviesto

150 g miltų

žiupsnelis druskos

4 kiaušiniai

kremui:

400 ml pieno

kiaušinių tryniai – 2 vnt.

pusantro šaukšto miltų

pusantro šaukšto krakmolo

cukrus – 80 g

vanilės arba vanilino pagal skonį

Gaminimas

Tešla:

Puode sumaišykite pieną, tirpintą sviestą ir druską. Išsijokite miltus, išmaišykite ir užvirkite masę. Nukelkite nuo viryklės ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Nuolat maišydami tešlą, supilkite kiaušinius. Supilkite paruoštą tešlą į konditerinį maišelį. Ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, išspauskite tešlą.

Padarykite maždaug 10 cm ilgio juosteles, palikdami tarp jų maždaug 5 cm tarpus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite eklerus 25 minutes. 

Šiuo metu neatidarykite durelių! Kai eklerai bus paruošti, padarykite skylutes kremui.

Kremas:

Gerai išplakite trynius su cukrumi ir vanile. Palaipsniui supilkite pieną ir išsijokite miltus. Toliau maišykite, įpilkite krakmolo. Įsitikinkite, kad nėra gabalėlių. 

Kremą įdėkite į mikrobangų krosnelę 3–5 minutėms. Po to, kai kremas paruoštas, užpildykite juo eklerus. 

Norėdami papuošti, ištirpinkite šokoladą ir apliekite juo paruoštus pyragaičius.

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---