Penktadienis, 2 gegužės, 2025

Naujausi

Vištiena vyne su razinomis ir alyvuogėmis. Paragaukite!

Išbandykite šį receptą!

Sudėtis:

60 ml alyvuogių aliejaus

60 ml raudonojo vyno

1 šaukštelis malto raudonėlio

1 šaukštelis druskos

½ šaukštelio džiovintų česnakų

žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

3 lauro lapai

70 g razinų

sauja alyvuogių

1,3 kg skirtingų vištienos dalių (šlaunelių, blauzdelių, sparnelių)

120 ml sauso baltojo vyno

2 šaukštai rudojo cukraus

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Sumaišykite aliejų, raudonąjį vyną, raudonėlį, druską, česnaką ir pipirus.

Sudėkite lauro lapus, razinas ir alyvuoges.

Šakute subadykite vištienos odelę, sudėkite į paruoštą mišinį ir gerai išmaišykite.

Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba visai nakčiai, kad mėsa marinuotųsi.

Sudėkite vištieną į kepimo formą. Į marinatą supilkite baltąjį vyną, išmaišykite ir supilkite ant mėsos.

Tada pabarstykite cukrumi ir įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 ° C, 45-50 minučių.

Periodiškai apipilkite vištieną padažu iš formos. Kai baigs kepti, pašalinkite lauro lapus.

Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Vis labiau populiarėja viena arbata tipas: kodėl niekam anksčiau nešovė į galvą užplikyti būtent šiuos lapus

Dauguma žino, kad alyvuogių aliejus naudingas sveikatai. Tačiau retas yra girdėjęs apie alyvuogių lapų teigiamą poveikį. Jie ypač naudingi, kai iš jų verdama arbata...

Žemė nebelips prie kastuvo: paprasti sprendimai, kad būtų lengviau dirbti sode

Daržininkystės sezonas įsibėgėja, o antrąją gegužės dekadą sinoptikai prognozuoja lietingus orus. Po lietaus žemė tampa sunki ir limpanti prie įrankių, ypač kastuvo, todėl net...
---