Pasirodo, moliūgų pyragas yra ne tik skanus, bet ir labai paprastas. Paruošti šį puikų sezoninį desertą užtrunka vos 15 minučių. Šiame straipsnyje pateikia jums net du tokius receptus.
Šaltas moliūgų-varškės pyragas

Jums reikės:
300 gramų paruoštos moliūgų tyrės

250 gramų varškės

2 puodeliai šaldytos plaktos grietinėlės

1 puodelio cukraus pudros

1 iškeptas pyrago pagrindas su kraštais

Gaminimas: Sumaišykite moliūgų tyrę, varškę, cukraus pudrą ir 1 puodelį grietinėlės. Į tešlą sudėkite moliūgo-varškės mišinį. Papuoškite likusia grietinėle ir palikite pyragą mažiausiai 4 valandas šaldytuve. Desertas yra paruoštas!
pyragas" width="1280" height="1027" />
Moliūgų varškės pyragas

1 puodelis krekerių
sausainiai" width="900" height="745" />
1/2 puodelio smulkintų riešutų

2 šaukštai baltojo cukraus

Žiupsnelis malto imbiero ir muskato riešuto

Ketvirtadalis puodelio išlydyto sviesto

200 gramų varškės

3/4 puodelio rudojo cukraus

3 kiaušiniai

400 gramų moliūgų tyrės

Pusė puodelio plaktos grietinėlės

1 šaukštelio cinamono

Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite smulkintus krekerius, baltąjį cukrų, maltus riešutus ir žiupsnelį imbiero miltelių. Įpilkite ištirpinto sviesto, vėl sumaišykite. Tešlą supilkite į kepimo indą (padarykite pyragą su kraštais). Kepkite orkaitėje 175-200 laipsnių temperatūroje, kol pyragas bus paruoštas.

Varškę išmaišykite su ruduoju cukrumi. Įmaišykite kiaušinius, moliūgų tyrę, pagardus. Sudėkite mišinį į tešlą ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Prieš patiekdami atvėsinkite ir papuoškite plakta grietinėle. Moliūgų pyragas yra paruoštas!
