Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Marinatas grybams: tinka beveik visoms grybų rūšims!

Konservavimas yra vienas iš produktų išsaugojimo būdų. Jį taip pat galima laikyti ir maisto pagardinimo būdu, nes vienų skoniui marinuoti produktai būna skanesni už šviežius. Šis marinatas grybams vertas visų grybų mėgėjų dėmesio.

Sudėtis:

1 l vandens

vanduo

2 šaukštai cukraus

cukrus

4 šaukšteliai druskos

druska

3 lauro lapai

lauro lapai

6 juodųjų pipirų žirneliai

pipirai

4 gvazdikėliai

gvazdikėliai

0.5 šaukštelio malto cinamono

cinamonas

110 ml acto

actas

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Užvirkite vandenį, sudėkite prieskonius, virkite tris minutes. Pačioje virimo pabaigoje įpilkite acto ir nukelkite nuo ugnies. Marinatas yra paruoštas.

Grybus gerai nuplaukite, supjaustykite stambiais gabaliukais, sudėkite į šaltą vandenį ir užvirkite. Tada nupilkite vandenį. Antrą vandenį pasūdykite pagal skonį ir kaitinkite grybus, kol užvirs.

puodas

Kai vanduo pradės virti, atsargiai pamaišykite ir pašalinkite putas. Virimo pabaigoje grybai nusės ant dugno. Išimkite grybus ir sudėkite į sterilius stiklainius (ne iki pat viršaus). Iš stiklainių pašalinkite likusį nuovirą ir užpilkite paruoštu marinatu (kol stiklainis bus pilnas).

stiklainiai

Užsukite stiklainius ir laikykite grybus šaldytuve. Šis marinatas grybams jūsų nenuvils.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---