Vynuogės- tai vienas skaniausių vaisių. Dėl vitaminų ir antioksidantų kiekio jos greitai atkuria jėgą ir energiją, stiprina imuninę sistemą. Todėl salotos su vynuogėmis yra geras pasirinkimas.
 
Tamsiąsias uogas rekomenduojama vartoti reguliariai, kad sustiprėtų širdis ir inkstai, o šviesios vynuogės, pasižyminčios diuretikų savybėmis, padeda pašalinti „smėlį“ iš tulžies pūslės ir išvalyti inkstus.
 
Kviečiame jus išbandyti neįprastus ingredientų derinius ir pagal mūsų receptus paruošti keletą lengvų ir pikantiškų salotų su vynuogėmis.
Tiffany salotos
Dėl vynuogių puošybos uogomis „Tiffany“ salotos savo išvaizda primena puikius papuošalus iš brangiųjų akmenų. Tikriausiai dėl to patiekalas gavo savo pavadinimą.
 
Jums reikės:
1 vištienos krūtinėlė (rūkyta)
 
                
3 kiaušiniai
 
                
300 g besėklių vynuogių
 
                
100 g graikinių riešutų
 
                
200 g kieto sūrio
 
                
1 šviežias agurkas
 
                
150 g majonezo
 
                
Gaminimas:
Pirmiausia turite paruošti produktus. Krūtinėlę reikia supjaustyti kubeliais, o sūrį ir graikinius riešutus sutarkuoti ant smulkia tarka. Supjaustykite vynuoges per pusę. Pradėkite sluoksniuoti salotas.
 
                
Pirmąjį sluoksnį išklokite vištienos krūtinėle. Antrajam sluoksniui naudokite kiaušinį sutarkuotą stambia tarka. Ištepkite majonezu ir gausiai apibarstykite graikiniais riešutais. Tada pabarstykite sūriu ir vėl sutepkite majonezu.
 
                
Salotas papuoškite vynuogių puselėmis. Iš agurko išpjaukite vynuogių lapus.
Salotos su vynuogėmis paruoštos!
Paslaptingos salotos su vynuogėmis
 
Šios salotos stebina ingredientų deriniu, paslaptingu ir netikėtu skoniu.
Jums reikės:
200 g burokėlių
 
                
200 g krabų lazdelių
 
                
150 g kieto sūrio
 
                
200 g vynuogių be sėklų
 
                
200 g virtos vištienos
 
                
4 šaukštai majonezo
 
                
druska pagal skonį
 
                
Gaminimas:
Burokėlius išvirkite ir nulupkite. Sutarkuokite juos rupia tarka. Sutarkuokite sūrį. Supjaustykite krabų lazdeles ir vištienos filė.
 
                
Salotų dubenyje sumaišykite burokėlius, sūrį, krabų lazdeles ir vištieną. Įpilkite pusę vynuogių. Sumaišykite su majonezu ir druska pagal skonį. Jei jums rūpi jūsų figūra, pakeiskite majonezą neutraliu jogurtu. Jūsų salotos su vynuogėmis paruoštos !
 
                
Šviežios brokolių salotos su vynuogėmis
 
Jums reikės:
500 g brokolių
 
200 g keptų saulėgrąžų
 
3 šaukštai majonezo
 
500 g vynuogių be sėklų
 
druskos ir pipirų pagal skonį
 
Gaminimas:
Nuplautus brokolius supjaustykite žiedynais. Vynuoges perpjaukite per pusę. Salotų dubenyje sumaišykite vynuoges ir brokolius. Pasūdykite ir įberkite saulėgrąžų. Įdėkite majonezo, išmaišykite.
Gardžios salotos paruoštos, jei norite galite pridėti smulkiai pjaustytos šoninės!
 
