Morkų kotletai yra puikus patiekalo pasirinkimas, jei norite pasigaminti ką nors sveiko. Dėl manų kruopų jie įgaus sodresnį skonį. Jei jūsų vaikai nemėgsta morkų – nesijaudinkite. Jie tikrai valgys šiuos kotletus ir paprašys antros porcijos.
Ingredientai:
morkos – 1 kilogramas
pienas – ½ puodelio
                
manų kruopos – ½ puodelio
džiūvėsėliai – ½ puodelio
                
kiaušinis – 3 vienetai
                
cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
                
augalinis aliejus – 3 valgomieji šaukštai
                
grietinės – pagal skonį
                
šviežių žolelių – pagal skonį.
                
Gaminimas:
Nuluptas ir nuplautas morkas plonai supjaustykite skiltelėmis ar šiaudeliais, sudėkite į keptuvę ir užpilkite karštu pienu. Įpilkite ten šaukštą aliejaus, cukraus, druskos, uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies. Vis pamaišykite, kad morkos nesudegtų.
                
Kai morkos beveik iškeps, apibarstykite viską manų kruopomis ir maišydami toliau troškinkite ant silpnos ugnies maždaug 8-10 minučių. Tada keptuvę su morkomis nukelkite nuo ugnies, ir sudėkite į ją kiaušinių trynius, gerai išplakite ir atvėsinkite.
                
Iš gautos masės formuokite kotletus, sudrėkinkite juos kiaušinių baltyme ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite kotletus keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi, kol jie apskrus iš abiejų pusių.
Morkų kotletai turėtų būti patiekti su grietinės padažu ir šviežiomis žolelėmis. Skanaus!
