Ketvirtadienis, 31 liepos, 2025

Naujausi

Varškės apkepas be miltų. Paprastas ir švelnus receptas

Varškės apkepas visiems pažįstamas patiekalas, kuris gali būti tiek pusryčiai, tiek vakarienė, tiek desertas. O šis receptas sveikesnis, nes be miltų.

Jums reikės:

  • Varškė – 500 g.
  • Sviestas – 50 g.
  • Kiaušiniai – 5 vnt.
  • Manai – 1 valgomasis šaukštas.
  • Razinos – pagal skonį.
  • Cukrus – 100 g.
  • Grietinė – 50 g.

Gaminimas:

Atskirkite trynius nuo baltymų. Į kiaušinių trynius įpilkite pusę cukraus ir plakite mikseriu vidutiniu greičiu. Tada suberkite susmulkintą kambario temperatūros sviestą, nuplautas razinas, manų kruopas. Viską sumaišykite, suberkite varškę ir vėl plakite mikseriu mažu greičiu.Atskirai išplakite baltymus iki standžių putų, palaipsniui įpildami likusį cukrų. Sumaišykite išplaktus baltymus su varške. Švelniai maišykite mentele iš apačios į viršų.

Kepimo indą sutepkite sviestu ir apibarstykite manų kruopomis, supilkite varškės tešlą. Kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki auksinės rudos spalvos, apie 40–45 minutes.

Varškės apkepas paruoštas. Patiekite jį su grietine ar mėgstama uogiene.

Varškės apkepas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklai, kurie dažniausiai meluoja: astrologų įžvalgos

Nors dauguma žmonių nemėgsta meluoti ir stengiasi kuo greičiau pamiršti situacijas, kuriose teko išsisukinėti, kai kurie zodiako ženklai meluoja taip natūraliai, tarsi kvėpuotų. Astrologų...

Paakių užpildai – ką verta žinoti prieš procedūrą

Paakių užpildai – tai vis labiau populiarėjanti estetinė procedūra, padedanti atkurti jaunatvišką ir pailsėjusį žvilgsnį be chirurginės intervencijos. Norint atsikratyti tamsių ratilų, įdubimų ar...
---