Šeštadienis, 7 birželio, 2025

Naujausi

Grybų sriuba. Sotus ir sveikas patiekalas, kurį pagaminsite labai lengvai!

Dietologai rekomenduoja sriubas valgyti bent kartą per savaitę. Kartais naudinga atsiriboti nuo sunkaus maisto ir paragauti kažko lengvo. Todėl ši grybų sriuba, jums tikrai patiks. Jos skonis naujas ir neįprastas.

Jums reikės:

  • 200 g pievagrybių
  • 2 bulvės
  • 1 baklažanas
  • 1 svogūnas
  • 0,5 morkos
  • 500 ml pieno
  • 800 ml vandens
  • juodieji pipirai
  • druska
  • augalinis aliejus

Gaminimas:

Supjaustykite baklažaną į mažus kubelius. Supilkite į dubenį,  apibarstykite druska ir palikite pastovėti 20 minučių. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sutarkuokite morką. Į puodą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir pakepinkite jame svogūną kol suminkštės. Tada sudėkite morkas ir pakepinkite dar keletą minučių.

Supjaustykite grybus. Sudėkite prie kitų daržovių ir troškinkite 5-6 minutes. Įberkite juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį. Į keptuvę supilkite pieną ir nedelsdami suberkite pjaustytas bulves. Gerai išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Kai bulvės bus beveik paruoštos, sudėkite baklažanus, užpilkite 800 ml verdančio vandens, užvirkite ir virkite dar 5-6 minutes ant silpnos ugnies.

Pačioje pabaigoje pridėkite 5–6 žirnelius juodųjų pipirų. Leiskite sriubai virti 5 minutes. Grybų sriuba paruošta!

Grybų sriuba

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Sumaišykite kukurūzų krakmolą su tunu – išbandykite šiandien pietums, tai tobula idėja!

Ieškote greito, nebrangaus ir neįprasto recepto vakarienei? Šis tuno blynas – tikra staigmena, kurią pagaminsite vos iš kelių ingredientų. Kukurūzų krakmolas ir konservuotas tunas...

Paprastas įprotis, kuris jus atjaunins net penkeriais metais

Šiandien galime išgirsti daugybę įvairių patarimų, kaip išlaikyti grožį ir jaunystę. Vis dėlto, pasirodo, kad viskas yra labai paprasta. Vienas paprastas įprotis gali padėti...
---